Новините: Най-важното за деня, 15 март

5276
Новините: Най-важното за деня, 15 март
Снимка: Правителствена пресслужба

Австрия ни подкрепи за Шенген, Цветанов заяви, че БСП и Радев искат предсрочни избори чрез дестабилизация, а Великобритания, Франция, Германия и САЩ обявиха, че в аферата "Скрипал" е замесена Русия.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 15 март, четвъртък.

АВСТРИЯ ПОДКРЕПИ БЪЛГАРИЯ ЗА ШЕНГЕН

Радваме се, че имаме възможност да подкрепим България да бъде приета в Шенгенското пространство. Няма държава в Европа, която да е инвестирала толкова по опазването на външните граници. Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в съвместно изявление с премиера Бойко Борисов в резиденция "Бояна".

ЦВЕТАНОВ: БСП И РАДЕВ ИСКАТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЧРЕЗ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ

Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на Народното събрание. По-рано той обвини президента, че лъже за липсата на стенограма от срещата му с патриарх Кирил.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ И САЩ: В АФЕРАТА "СКРИПАЛ" Е ЗАМЕСЕНА РУСИЯ

Великобритания, Франция, Германия и САЩ осъдиха атаката с нервно-паралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, отбелязвайки, че „няма правдоподобно алтернативно обяснение" на участието на Москва.

ПЕШЕХОДЕН МОСТ СЕ СРУТИ ВЪВ ФЛОРИДА, ИМА ЗАГИНАЛИ

Новопостроен пешеходен мост се срути днес в Маями, Флорида. Има загинали. Това съобщиха световните агенции, цитирайки местни медии.

ЗАХАРИЕВА ПОДКРЕПИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПО СЛУЧАЯ СЪС СКРИПАЛ

"България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-категоричния възможен начин". Това написа в Twitter външният министър Екатерина Захариева по повод скандала, развихрил се с отровения във Великобритания двоен руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

ЖЕСТОКО ДВОЙНО УБИЙСТВО В ПЛОВДИВ

Жестоко двойно убийство е станало вчера вечерта в блок в Пловдив в квартал "Кючук Париж". Жена и мъж са убитите.

КАРАКАЧАНОВ: РЕМОНТЪТ НА МИГ-ОВЕТЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО-ЕВТИНО

В момента сме подготвили рамков договор, след което ще сключим договор директно с производителя. Тоест на българския данъкоплатец ремонтът, поредният ремонт на МиГ-овете ще му излезе по-евтино. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

СИДЕРОВ ЗАГЪРБИ РАЗЛИЧИЯТА С КОЛЕГИТЕ СИ, ЗА ДА НЕ ДОЙДАТ БСП И ДПС НА ВЛАСТ

Трите партии в коалиция „Обединени патриоти“ имаме някои различия по определени въпроси, но по основното - преди всичко българският национален интерес - сме на едно мнение. Това заяви председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание.

МВнР: УВЕДОМЕНИ СА БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛАТА БЪЛГАРКА В УГАНДА

В генералното консулство на България в Дубай е постъпила информация за починала българска гражданка, която е работила за авиокомпанията „Емиратс”, съобщиха от МВнР във връзка с постъпила информация относно българска гражданка с инициали Е.Й., починала на територията на Ентебе, Уганда.

АРМИЯТА НА АСАД НАХЛУ В КЛЮЧОВА ЧАСТ НА ИЗТОЧНА ГУТА, ООН ОТЛОЖИ РЕШЕНИЕ ЗА СИРИЯ

Сирийската армия успя да нахлуе тази нощ в Източна Гута, след интензивни бомбардировки. Това съобщи сирийската неправителствена организация OSDH.

САУДИТСКА АРАБИЯ Е ГОТОВА ДА ПРАВИ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, АКО И ИРАН ИМА

Сравнявайки лидера на Иран аятолах Хаменей с Хитлер, престолонаследникът на Саудитска Арабия предупреди в телевизионно интервю, че ако Техеран получи ядрено оръжие, страната му ще последва примера.

ТУРСКАТА ОФАНЗИВА ПРОКУДИ 30 000 ЦИВИЛНИ ОТ АФРИН

Турската военна офанзива срещу населения с мнозинство кюрди анклав Африн в Северна Сирия е прокудила 30 000 цивилни за 24 часа.

САЩ НАЛОЖИ САНКЦИИ СРЕЩУ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ШПИОНСКИ АГЕНЦИИ В РУСИЯ

Администрацията на Доналд Тръмп наложи санкции срещу най-големите шпионски агенции на Русия и повече от десет лица за опита да повлияят на президентските избори в САЩ през 2016 г. и за отделни кибератаки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com