Новините: Най-важното за деня 16 септември

7023
Новините: Най-важното за деня 16 септември
Снимка: БГНЕС

Хубавата новина за България в неделния ден дойде от „златните момичета“. Състезателките от ансамбъла по художествена гимнастика донесоха златен медал на 5 обръча. Докато българската публика ги аплодираше, наши сънародници организираха протест на жълтите плочки в София с искане за оставка на правителството и промяна на системата. В същото време в медиите политиците си продължават да дъвчат новите министерски имена. А се оказа и, че колелото не е спряло да се върти и НЕК отново е осъдена, с нови 32 млн. евро и отново за АЕЦ "Белене". Горе-долу същото е и по света – нови щатски мита за китайските стоки, поредна среща между Путин и Ердоган. Вижте най-важните новини за деня, 16 септември.

АНСАМБЪЛЪТ НА БЪЛГАРИЯ ТРИУМФИРА СЪС ЗЛАТОТО НА 5 ОБРЪЧА

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели по безапелационен начин състезанието на 5 обръча на течащото в момента в София Световно първенство по художествена гимнастика. Ансамбълът в състав Лаура Траатс, Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова се пребориха за страхотната оценка от 23.300 със невероятно съчетание, с голяма трудност.

ПРОТЕСТЪТ ПРОТИВ БОРИСОВ И ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ МАФИИ ПРОБВА ДА НАБИЕ "ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ" (ВИДЕО)

Не ви искаме, искаме да си отивате. С такъв призив започна четиридневният протест под надслов "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии". Основен призив - Европа да помогне и да бъдат осъдени всички виновници за окаяното състояние на България, като беше обявено, че на 26 септември ще има протест пред Европейската комисия.

НОВИ МИНИСТРИ ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВЕНА КРИЗА И ИЗБОРИ, РЕШАВАТ ДЕПУТАТИ И ПРЕЗИДЕНТ ИДНАТА СЕДМИЦА

Гласуването на промените в кабинета и състоянието в управляващата коалиция в края на седмицата продължават да бъдат част от многословието на политиците от различните партийни централи. Засега ДПС сякаш се държи на дистанция, но ако се съди от изказванията през седмицата, усещането е измамно. Кой ще има последна дума по темата за министерските оставки и назначения ще стане ясно още в първите дни на новата седмица.

ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА - С УЖАСЯВАЩИТЕ УСЛОВИЯ В АРЕСТА ИСКАТ ДА НИ ПРЕЧУПЯТ

Ние сме най-обикновени хора, които искаха да спре презастрояването на "Младост". Искахме да намерим решение, което да удовлетвори всички. Това заяви бившият зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова, която заедно с бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева вече почти половин година стоят в ареста заради обвинение за корупция в особено големи размери.

ХЛЯБЪТ ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ДА ПОСКЪПВА

Цената на хляба вече се вдигна на няколко места в България. Това не е неочаквано предвид и предупреждението от страна на земеделския министър Румен Порожанов отпреди няколко дни. В Пловдив поскъпването е с около 20 стотинки, а в Пазарджик увеличението на хлебните изделия е с 30 стотинки.

СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ЦЕНИТЕ НА АВТОБУСНИТЕ БИЛЕТИ С 5%, ЗАРАДИ ЕКОТАКСИТЕ И КОЛАНИТЕ?

Автобусните превозвачи ще искат среща с премиера Бойко Борисов заради новите екотакси от месец юли, както и задължителното изискване за колани в автобусите, а и проблемите с видеорегистраторите. Това заяви пред Нова телевизия представителят на автобусните превозвачи Милена Милтенова.

"УОРЛИ ПАРСЪНС" ОСЪДИ НЕК ЗА 32 МЛН. ЕВРО ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

"Уорли Парсънс" осъди Националната електрическа компания (НЕК) по делото за АЕЦ "Белене". В резултат държавната електрическа компания ще трябва да плати на "Уорли Парсънс нюклиър сървисис" още 32 млн. евро и лихви заради прекратяването на проекта за АЕЦ "Белене" от октомври 2013 г. Решението на арбитража е очаквано.

БИВШИЯТ ШЕФ НА КАМПАНИЯТА НА ТРЪМП СЕ СЪГЛАСИ ДА СЪТРУДНИЧИ - КАКВО СЛЕДВА?

Ефектът от разследването за евентуална руска намеса в подкрепа на Доналд Тръмп по време на американските президентски избори изглежда е по-сериозен, отколкото мнозина очакваха. Това заключение прави американското издание Politico в свой пространен анализ след поредния завой по знаковото дело срещу бившия ръководител на президентската кампания на Тръмп – Пол Манафорт. В петък, 14 септември, стана ясно, че Манафорт сключи сделка със специалния прокурор Робърт Мълър, който води разследването за руската намеса.

В ТЪРСЕНЕ НА ЕДИНСТВО В ЕС - БРЮКСЕЛ СЕ ОБЪРНА КЪМ ЧАСОВНИКА

Европейският съюз рискува сериозни проблеми предвид факта, че на първата сесия на Европейския парламент за тази есен председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер обяви следното – всички страни-членки на ЕС ще трябва до април догодина да решат дали искат да останат за постоянно на лятно или зимно часово време. Но за да се случи това, ще трябва и Европейският съвет, и Европейският парламент да се съгласят с предложението на ЕК.

СТОЛТЕНБЕРГ: НАТО НЯМА ДА ОТСТЪПИ ПРЕД РУСИЯ

НАТО няма никакво намерение да отстъпва пред Русия, а напротив ще запази силното си, но справедливо отношение спрямо Москва, по въпроса за членството на бившите съветски републики. Това каза генералният секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг по време на речта си във Фондация "Херитидж" във Вашингтон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com