Новините: Най-важното за деня, 21 юни

2597
Новините: Най-важното за деня, 21 юни
Снимка: БГНЕС

Топла юнска сряда и прилично количество новини - това характеризира 21 юни, 2017 година. В следващите редове, синтезирано, можете да се запознаете с най-важното от България и чужбина.

"МЕРЦЕДЕС" ОПРОВЕРГА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПАНОВ И НАМЕКНА ЗА МАНИПУЛАЦИЯ

Скандал номер едно в държавата се изостри още повече, след като официалният дилър на германската компания за България "Силвър стар" обяви, че държавното обвинение избирателно е цитирало пасажи от техническата експертиза относно случая с развинтените болтове на една от джантите на автомобил на НСО, возил председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Според "Силвър стар" в експертизата е записано, че болтовете могат да се разхлабят при движение по път с много неравности и завои, но само ако не са затегнати добре. Точно частта със затягането липсваше в становището на прокуратурата, с което отказа да обърне внимание на случая.

МАКЕДОНИЯ КИПИ: ЗАЕВ БИЛ ПРЕДАТЕЛ, НЯМАЛО ДА ПУСНАТ БОРИСОВ ЗА ИЛИНДЕН

Реакцията на редица македонски медии по адрес на новия им премиер Зоран Заев и готовността му за сближаване с България е повече от агресивна. Най-голямата болка на македонците е, че Заев използва словосъчетанието „обща история“ и че посети с Борисов паметника на цар Самуил в София.

ПРОКУРАТУРАТА: ЛАЗАР ЛАЗАРОВ Е ОЩЕТИЛ АПИ С НАД 41 МЛН. ЛЕВА

Вече има официално обвинение към бившия шеф на АПИ, който беше един от символите на управлението на ГЕРБ в сектора. Според прокуратурата Лазаров е позволил сключване на договор за строителни работи по участък на АМ "Марица" с фирма, която преди това е била собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, без да провери дали същите дейности не са предвидени във вече действащ договор за строеж на магистралата от италианска фирма. Освен това, според държавното обвинение, не е ясно какви са критериите на АПИ да каже, че тази дейност струва 42,9 млн. лева.

НЕУТРАЛИЗИРАХА МЪЖ, НОСЕЩ КОЛАН С ЕКСПЛОЗИВИ, НА ЦЕНТРАЛНАТА ГАРА В БРЮКСЕЛ

Пореден атентат в Западна Европа, за щастие този път единствената жертва се оказа атентаторът. Оказа се, че става въпрос за 36-годишен мароканец, който е опитал да направи самоделна бомба от газова бутилка и пирони.

РУМЪНСКИТЕ ДЕПУТАТИ ГЛАСУВАХА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Ситуацията при управляващите в Румъния в момента доста прилича на времето на управлението на Пламен Орешарски. Досегашният премиер Сорин Гриндяну всъщност не беше лидер на социалдемократите, които спечелиха изборите. Причината – председателят на СДП Ливиу Драгня няма как да стане премиер заради присъда за изборна измама. Точно Драгня обаче беше моторът за свалянето на Гриндяну, в опит да стабилизира нарастващото недоверие към управлението на социалистите.

ПУТИН ПОКАЗАЛ ФАЛШИВО ВИДЕО ЗА РУСКАТА ВОЕННА МОЩ НА ОЛИВЪР СТОУН?

Единственият въпрос е дали точно това видео, за което се говори, е показано от Путин, но на кадрите в статията изглежда точно така.

ИЗНЕНАДА! БЕРБАТОВ ПОДПИСВА С БЕРОЕ?

Най-голямата ни футболна звезда във все още активна футболна възраст може да заиграе отново в българското първенство. Засега обаче това е само спекулация, тъй като Бербатов е видян от журналисти да тренира в Банско с отбора на Берое.

МАРЕШКИ ПРЕДЛАГА ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНЗ И ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ

Парламентарната група на "Воля" предлага въвеждане на мажоритарен вот без листи, образователен ценз, както и заснемане на целия изборен процес, заяви Веселин Марешки, представяйки промените в Изборния кодекс, които ще бъдат внесени от партията. От "Воля" предлагат също и право на държавна субсидия да имат само партиите, влезли в парламента.

КОМИСИИТЕ В ЕП ЕДИНОДУШНО ОДОБРИХА ГАБРИЕЛ ЗА ЕВРОКОМИСАР

Българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел получи одобрението на всички комисии, които я прослушаха във вторник. Тяхното становище ще бъде подложено на гласуване на пленарно заседание на ЕП в началото на юли. След това трябва да бъде одобрена и от Съвета на ЕС.

ЗА ХАКЕРСТВО У НАС ЩЕ СЕ ЛЕЖИ ДО 8 ГОДИНИ В ЗАТВОРА

Министерство на правосъдието е публикувало предложения за множество изменения в Наказателния кодекс, свързани с хакерство, злоупотреба с финансови инструменти, както и кражби на фирми. Целта на измененията е разширяване обхвата на престъпленията, които са свързани с тероризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com