Новините: Най-важното за деня, 22 юни

1812
Новините: Най-важното за деня, 22 юни
Снимка: БГНЕС

Четвъртък, 22 юни, мина под знака на сутрешна новина - първата телевизионна изява тип "интервю" на Бойко Борисов, откакто стана за трети път премиер. Засегнати бяха много теми, които определено подсказват и много неща. Какво още се случи през деня, както с Борисов, така и извън него - вижте в следващите редове.

БОРИСОВ ЗА БОЛТОВЕТЕ НА „МЕРЦЕДЕСА” НА ЛОЗАН ПАНОВ: НСО САМИ СИ ЗАВИВАТ БОЛТОВЕТЕ

Денят започна с пространно интервю на премиера Бойко Борисов, което бяха засегнати куп теми. Тази за случая с колата на НСО, возила председателя на Върховния касационен съд (ВКС) беше само една. Борисов бодро обяви и, че почва война с бюроркацията и когато я спечели, животът в България ще стане по-спокоен. Той не видя нищо тревожно в бъдещата визита на Владимир Путин в България по случай 140-годишнината от Освобождението, както и във факта, че на 2 август може да се поклони пред паметника на цар Самуил в Скопие, на който е написано, че Самуил е македонски цар.

ОКОНЧАТЕЛНО: НЯМА ДА ИМА ЗНАЦИ, ПРЕДУПРЕЖДАВАЩИ ЗА КАМЕРИ НА ПЪТЯ

Напълно очаквано променята в Закона за движение по пътищата вече е факт. Вече всички шофьори ще трябва да внимават дали в следващия храст не дебне катаджия с радар.

"ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" ВЗРИВИ ДЖАМИЯТА, ОТ КОЯТО ОБЯВИ СЪЗДАВАНЕТО НА ИСЛЯМСКИ ХАЛИФАТ

Безспорно новина със сериозно отношение към случващото се в Сирия и Ирак. Джихадистите обаче твърдят, че американски самолети са нанесли удар по религиозния храм – със сигурност пропагандата ще влияе много и ще създава още повече условия за религиозен фанатизъм.

ЛИДЕРИТЕ НА ЕС НА РЕДОВНА СРЕЩА В БРЮКСЕЛ

Борба срещу тероризма и укрепване на европейската отбрана ще бъдат сред главните теми на започващата днес двудневна среща на лидерите на ЕС. Продължаващата мигрантска криза и излизането на Великобритания от ЕС също ще са във фокуса на разговорите.

Тази вечер лидерите на ЕС се договориха да удължат с още шест месеца санкциите срещу Русия. По-рано участниците на срещата на върха взеха решение да създадат европейска система за отбранително сътрудничество за по-ефективно разработване и придобиване на военна техника.

СИСТЕМАТА НА ТЕЛЕФОН 112 НЕ РАБОТИ, МВР ДАВА НАД 13 МЛН. ЛВ. ЗА РЕМОНТА Й

МВР ще даде над 13 млн. лв. с ДДС за ремонт на системата за спешни повиквания – телефон 112. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в Агенцията по обществените поръчки (АОП). Разходването на бюджетните средства се налага заради дефектирала техника, което представлява заплаха за националната сигурност. Изпълнителят ще трябва да осигури и двугодишна поддръжка на системата.

ПАТРИОТИТЕ ГОТВЯТ ЗАКОН, НАЛАГАЩ ПОВСЕМЕСТНО КИРИЛИЦАТА И КНИЖОВНИЯ ЕЗИК

Работим върху синхронизиране на текстове по Закон за българския език. Това каза пред журналисти в Народното събрание народният представител от „Обединени патриоти“ Милен Михов. „Законопроектът въвежда определени изисквания и регламенти за използването на кирилицата и книжовния български език от държавните и общинските институции и в публичното пространство“, обясни още той.

ЗАЛОЖНИЧЕСКА ДРАМА В БУРГАС: МЪЖ ДЪРЖА 20 ЧАСА ЗАКЛЮЧЕНИ СИНА СИ И МАЙКА СИ

Близо 20 часа спецполицаи работиха по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75-годишна баба, държани насила от вчера (21.06.2017 г.) в семейния апартамент в к-с „Славейков” в Бургас от 36-годишния М.Ж. - баща на детето и син на възрастната жена. Днес заложническата криза приключи в 14:30 ч., като момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние.

ТРЪМП УДЪЛЖИ ИЗВЪНРЕДНИТЕ МЕРКИ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ, ВЪВЕДЕНИ ПРЕДИ 16 Г.

Американският президент Доналд Тръмп взе решение да продължи с още една година извънредните мерки спрямо Западните Балкани, въведени преди 16 г. от неговия предшественик Джордж Буш, съобщиха от Белия дом. Решението включва и обявяването на т. нар. черен списък на лица, които са под санкции от Вашингтон заради нарушения на Дейтънското споразумение и заплахи за националната сигурност на САЩ. 

СУПЕР ДЕРБИ ЗА СТАРТА НА ПЪРВА ЛИГА

Същинското лято още не е започнало, но вече е ясна програмата за следващия шампионат по футбол на България. Остава въпросът дали все още има шанс някога, в далечно бъдеще, да има и пълни стадиони. Засега отговорът е категорично не.

КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ СЕКСЪТ В КОСМОСА?

И за това са се намерили учени, които да изследват. Не е ясно колко точно усърдни са били, но са открили какво би отвратило, който и да е сексуален манияк от секса без гравитация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com