Новините: Най-важното за деня, 6 януари

6025
Новините: Най-важното за деня, 6 януари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 6 януари.

ПРАЗНУВАМЕ ЙОРДАНОВДЕН!

Православната църква празнува днес Богоявление - Йордановден, който е третият по значимост християнски празник през годината. Той е един от дванайсетте Господски и Богородични празници, известен с имената Кръщение Господне, Богоявление или Йордановден.

ЙОРДАНОВДЕН - ДЕНЯТ НА МЪЖКОТО ХОРО В КАЛОФЕР

И тази година на Богоявление (Йордановден) Калофер се събуди под звука на тъпани и гайди. Днес, по традиция, мъжете на града играят хоро в ледените води на р. Тунджа.

ПАТРИАРХЪТ ОСВЕТИ БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА И ЗНАМЕНАТА-СВЕТИНИ НА АРМИЯТА

С тържествен водосвет патриарх Неофит освети бойните знамена и знамената-светини на армията.

РОСЕН АНГЕЛОВ МОЖЕ И ДА Е БИЛ ВЪВ ФРЕНСКИЯ ЛЕГИОН

Има индикации, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил в Чуждестранния легион. Това заяви в интервю за bTV военният министър Красимир Каракачанов.

ИЗДИРВАНИЯТ ОТ ИНТЕРПОЛ БРЕНДО Е КУПИЛ ХОТЕЛ "РИЛА" ОТ ВАСИЛ БОЖКОВ

Евелин Банев – Брендо е новият собственик на столичния хотел „Рила”. Сградата е построена през 1962 г. за функциите на Централния комитет на Българската комунистическа партия, вече е с нов собственик.

БОРИСОВ: ПОДКРЕПЯМ ЕРДОГАН, ПРЕВРАТАДЖИИТЕ ИСКАХА ДА ГО УБИЯТ

Опитът за преврат в Турция не целеше свалянето на Реджеп Ердоган от власт, а неговото убийство. Този коментар направи премиерът Бойко Борисов в интервю за Анадолската агенция в навечерието на тържественото откриване на църквата „Свети Стефан” в Истанбул.

ДЕТЕ ПАДНА ОТ ПЪТЯ ЗА АСЕНОВАТА КРЕПОСТ

Големият християнски празник Йордановден в Асенoвград бе белязан от нелеп инцидент с дете. 13-годишен ученик от града падна направо на Бачковския път от участъка, водещ към Асеновата крепост. По-късно стана ясно, че детето е починало.

BREXIT НЕ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЕВРОПА

Първоначалният източен блок беше редицата страни, които пресичаха през Студената война Европа през средата - от Полша до България - които преживяха четири десетилетия наложено от Съветите комунистическо управление.

ТРЪМП ПОИСКА 18 МЛРД. ДОЛАРА ЗА СТЕНА ПО ГРАНИЦАТА С МЕКСИКО

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е поискала от Конгреса да отдели 18 млрд. долара за финансираното на началния етап от изграждането на стена по границата на Мексико.

ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕКЛОНИ ГЛАВА ПРЕД НИК КИРЬОС

Бризбън беше щастливо място за Григор Димитров през 2017 година, но не толкова през 2018 година. Този път световният номер 3 загуби на полуфинал, след като в третия си трисетов мач в тазгодишния турнир допусна обрат срещу австралийския номер едно Ник Кирьос - 6:3, 1:6, 4:6.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com