Новините: Най-важното за деня, 7 декември

6541
Новините: Най-важното за деня, 7 декември
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 7 декември, петък.

РУСИЯ СМЯТА ЗА РЕАЛИСТИЧНО ВКЛЮЧВАНЕТО НА ГЪРЦИЯ В "ТУРСКИ ПОТОК"

"Русия е готова да разгледа възможността и счита за напълно реалистично включването на Гърция към "Турски поток", заяви руският президент Владимир Путин.

РУМЕН РАДЕВ: РУСИЯ ДАВА ЗНАЦИ ЗА ТРУПАНО С ДЕСЕТИЛЕТИЯ НЕДОВЕРИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ

Русия дава знаци за трупано с десетилетия недоверие към България. Смятам, че ние ще надживеем и ще превъзмогнем това недоверие, защото то не съответства на интересите и на духовната близост с нашите народи. Това заяви президентът Румен Радев в интервю за предаването "Панорама" по БНТ. За нас е важно да имаме пряка тръба за газа от Русия към България, стана ясно още от думите на държавния глава.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА АЕЦ "БЕЛЕНЕ" Е УЧАСТИЕ НА БЪЛГАРСКАТА СТРАНА 

"Проектът AEЦ "Белене" може да се реализира, но сме поставили задължителни условия на които българската страна държи", заяви енергийният министър Теменужка Петкова по време на изслушването си в парламента за АЕЦ "Белене".

"ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ": ТОНОВЕ ЯДРЕНО ГОРИВО СА НАТРУПАНИ В АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

Припомняме, че в края на ноември енергийният министър Теменужка Петкова отрече в ефира на bTV, че България складира тайно отработено гориво.

ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ ПРЕДЛАГАТ КОЙТО НЕ ИСКА МИГРАНТИ, ДА ПЛАЩА

Правителствата на страните-членки на Европейския съюз, които отказват да приемат обратно имигранти, регистрирани при тях при първо влизане в ЕС (бел. ред. - съгласно Дъблинските регламенти), да плащат, за да бъдат освободени от квотната бежанска система. Такова предложение има от страна Франция и Германия, твърди Reuters, позовавайки се на вътрешни документи.

АНЕГРЕТ КРАМП-КАРЕНБАУЕР ПОЕ ЛИДЕРСТВОТО НА ХДС ОТ АНГЕЛА МЕРКЕЛ

Генералният секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер спечели битката и оглави партията, след като канцлерът Ангела Меркел обяви, че се оттегля от поста.

БАНЕВИ: ЩЕ СЪДЕЙСТВАМЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, НЯМА ДА ЖИВЕЕМ КАТО БЕГЪЛЦИ

Аз съм майка на три непълнолетни малки деца. Моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълнявам моя основен дълг - да си гледам децата. Това каза Евгения Банева преди заседанието на Специализирания наказателен съд, на което ще се гледат мерките за неотклонение на Николай и Евгения Баневи. 

НАКЪДЕ ЩЕ ПОТЕЧЕ ВОДАТА ОТ ЦЕНТРАЛНАТА МИНЕРАЛНА БАНЯ

На 4 декември в сградата на Централна минерална баня бе проведено обществено обсъждане за бъдещето на северната част на сградата. Идеята на зам.-кмета на столицата по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" Тодор Чобанов е тя да бъде използвана за разширяването на музея на историята на София. Повечето от присъстващите на обсъждането изказаха своите доводи против. Доц. Чобанов не беше активен в дискусията, но на следващия ден пред БНТ, заедно с архитекта на проекта, необезпокояван от други събеседници, разказа за идеите си.

ПАРЛАМЕНТАРНО ШОУ ОТ БОРИСОВ - ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ И ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ

Когато станах кмет, над София се виеше дим с всички цветове на дъгата – кой знае какво щеше да излезе, ако тогава въздухът се мереше. Поемам ангажимент по време на мандата на БСП и ДПС всички мерки, които екоминистерството тогава е приело или е искало да въведе, да ги направя. Така премиерът Бойко Борисов започна отговора си относно въпрос защо се създава 12-ти държавен орган, който да се занимава с пътния сектор.

ФИРМА НА КИПЪРСКА ОФШОРКА БЛОКИРА ПОРЪЧКА НА АПИ ЗА НАД 440 МЛН. ЛВ.

Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство по жалба на „Тракия билд“ ЕООД срещу разяснение на АПИ по инженеринговата поръчка за автомагистрала „Струма“, участък „Крупник – Кресна“ (ляво платно с дължина 13,2 км и прилежащите пътни възли).

ЗАХАРИЕВА СЕ ВИДЯ КАТО "ТАКТИК" ЗА ИМЕТО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И ДАЛИ ТО НЕ Е ОПАСНО ЗА БЪЛГАРИЯ

България е първата държава в света, признала Република Македония под конституционното ѝ име. Искам изрично да подчертая, че позицията на България е била изключително принципна и отстоявана от всички правителства досега. Едва след наложения говор на омраза от македонска страна поставихме условието да има Договор за добросъседски отношения за започване на преговори за влизане на Македония в ЕС и НАТО.

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ЛИДЕР НА ПЕС

Сергей Станишев бе преизбран за трети мандат като лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС). На конгрес на формацията в Лисабон днес "за" преизбирането му гласуваха 270 делегати, 23 бяха против, а 29 се въздържаха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Евгения Чаушева от Actualno.com е сред носителите на наградите "Рицар на книгата"

Ето кога изплащат великденските добавки и кога пенсиите за май

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com