Новините: Най-важното за деня, 7 юни

7170
Новините: Най-важното за деня, 7 юни
Снимка: БГНЕС

Екипът на Actualno.com ви представя най-важното от днешния ден в традиционния вечерен бюлетин.

РЕШЕНО: ПАК ЗАПОЧВАМЕ АЕЦ "БЕЛЕНЕ", РАЙОНЪТ БИЛ НЕ ПО-СЕИЗМИЧЕН ОТ ЯПОНИЯ

Проектът АЕЦ "Белене" отново е на дневен ред, след като Народното събрание официално вдигна мораториума, наложен през 2012 година.

ПЕТКОВА: ДО СЕДЕМ ГОДИНИ АЕЦ "БЕЛЕНЕ" МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕНА

До 7 години АЕЦ "Белене" може да бъде изградена, заяви в кулоарите на Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя добави, че с днешното решение на парламента може да се търси стратегически инвеститор за изграждане на централата.

ОВЧАРОВ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ "БЕЛЕНЕ": КОСТОВ ПРИЕ ДА ИМА ВТОРА АЕЦ

Най-вероятно ще бъде приет проектът, предложен от ГЕРБ – не че е най-добрият и точният, но по-важно е да бъде демонстриран публичен и политически консенсус. Това заяви бившият енергиен министър от Тройната коалиция Румен Овчаров.

ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ДОНЧЕВ ЗАРАДИ "РАСИСТКИ" ИЗКАЗВАНИЯ НА СЪПРУГАТА МУ

Група граждански организации изпратиха отворено писмо до вицепремиера Томислав Дончев относно - по думите им -"антиромските изявления на г-жа Светлана Дончева", която е негова съпруга. Писмото е подписано от "Български хелзинкски комитет", Сдружение "ДРОМ" – гр. Видин, Сдружение "Ларго" – гр. Кюстендил и завърша с призив към зам.министър-председателя да подаде оставката си.

ЗАСТРЕЛЯНИЯТ ПЕЛОВ СЕ УКРИВАЛ ЗАЕДНО С ДРУГИЯ ИЗБЯГАЛ ЗАТВОРНИК РАДОСЛАВ КОЛЕВ

Избягалите в началото на април от Софийския затвор Радослав Колев и Владимир Пелов са се укривали в един и същ апартамент в Ботевград 40 дни, малко преди Пелов да нападне Марио Панчев-Дебелия в центъра на града и да намери смъртта си. Припомняме, че Пелов беше застрелян от Панчев в нощта на 5-ти срещу 6-ти юни.

БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА КОХЕЗИОННА И СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА

по-голяма степен бюджетът следва да отрази необходимостта на европейските граждани от достъп до обществени услуги, жилищно настаняване, икономическо, социално и териториално сближаване, инфраструктура и мобилност. Това заяви кметът на Велико Търново и председател на УС на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов.

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА: ПОДМЕНЯТ СЕ МАТЕРИАЛИ ПО ДЕЛОТО

Прокуратурата манипулира протоколи от записани със специални разузнавателни средства (СРС) разговори по делото за подкуп срещу кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия кмет на квартала от ГЕРБ Петко Дългеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com