Новините: Най-важното за деня, 9 март

2652
Новините: Най-важното за деня, 9 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния петък, 9 март.

СИМЕОНОВ ЗА РУСКИЯ ПАТРИАРХ: НЯМА ДА СЕ ИЗВИНЯ

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма да се извини за думите си по адрес на руския патриарх Кирил. Симеонов уточни, че в управляващата коалиция има различия, но депутатите ѝ са достатъчни за подкрепа на кабинета.

ЧЕЗ ЩЕ ПРОУЧИ ВЪЗМОЖНОСТТА БЪЛГАРИЯ ДА УЧАСТВА В СДЕЛКАТА

Чешката компания ЧЕЗ започва проучване на възможностите за българско държавно участие в сделката. Това съобщи чешкото издание Lidové noviny, цитирайки говорителят на компанията Алице Хоракова.

"ИНЕРКОМ": ДО АПРИЛ ЩЕ СА ГОТОВИ АНАЛИЗИТЕ ЗА УЧАСТИЕТО НА ДЪРЖАВАТА

В началото на април ще бъдат готови анализите за участието на българската държава в сделката за закупуването на българския бизнес на ЧЕЗ, съобщиха от пресцентъра на купувачът на активите на ЧЕЗ в България "Инерком България".

ТАСКО ЕРМЕНКОВ СМЯТА, ЧЕ НИТО ГЕРБ, НИТО БСП СТОЯТ ЗА СДЕЛКАТА С ЧЕЗ

Убеден съм, че нито партия ГЕРБ, нито БСП стоят зад сделката, могат да стоят отделни мастити фигури, но партиите като такива, силно се съмнявам да стоят. Това заяви в ефира на БНТ Таско Ерменков от БСП по темата за това кой стои зад сделката с ЧЕЗ.

БИВШ МИНИСТЪР НА ОРЕШАРСКИ: ГИНКА ВЪРБАКОВА НЕ МОЖЕ ДА УЧАСТВА В СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ

Още един горещ картоф, който ГЕРБ се опитва да прехвърли на опозицията. Официални разговори по мое време като министър не е имало, но БСП има желание държавата да придобие ЧЕЗ. Това заяви бившият икономически и енергиен министър от кабинета "Орешарски" и настоящ депутат от БСП Драгомир Стойнев.

БОРИСОВ: БЪЛГАРИЯ НА 100% РЕШИ ВЪПРОСА С МИГРАНТИТЕ, ЕС Е НАЙ-ДОБЪР ЗА ЖИВЕЕНЕ

Премиерът Бойко Борисов обяви, че България на 100% е решила въпроса с мигрантите и бе категоричен, че ЕС е най-доброто място за живеене. Министър-председателят произнесе реч по време на форум под мотото "Европа започва във Вашето село/град/регион".

ЖОЗЕФ ДОЛ: СОЦИАЛИСТИТЕ ЗАВИЖДАТ, ЗАЩОТО БОЙКО БОРИСОВ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ ШЕФ В ЕВРОПА

Според мен българските социалисти не съществуват откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Бойко и какво прави Бойко. Това заяви, президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

ВЪЗМОЖНО Е БЪЛГАРИЯ ДА УВЕЛИЧИ ВНОСКАТА СИ В БЮДЖЕТА НА ЕС

Само месец, след като България заяви, че не е обсъждала официално дали да даде съгласие за увеличаване на вноската, в крайна сметка финансовият министър Владислав Горанов потвърди тази информация. Страната ни е готова да подкрепи увеличението, което се обсъжда от Еврокомисията.

СЪД В КАЛИФОРНИЯ ПОЗВОЛИ НА ДЕЦА ДА СЪДЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ЗАРАДИ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

Едно от най-странните съдебни дела, които светът е виждал, реално вече е в ход, след като тричленен съдебен състав в Калифорния позволи фактическа съдебна фаза. Става въпрос за иск, с който група от 21 младежи съди американската изпълнителна власт като институция заради климатичните промени, пише сайтът WhoWhatWhy.

КОКИНОВ ЗА СЛУЧАЯ С Д-Р ДИМИТРОВ: ПРАВОТО НЕ Е КАТО МАТЕМАТИКАТА

В малките населени места престъпността се шири и понеже хората не усещат, че някой наказва престъпниците, искат възмездие, което не е най-добрата идея. Иначе институтът на неизбежната отбрана е пределно ясно разписан. Правото не е като математиката. Това заяви бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com