НС няма да работи през август, ГЕРБ били готови на среднощни заседания

1194
НС няма да работи през август, ГЕРБ били готови на среднощни заседания
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ е готова да удължава заседанията на парламента и да работи и посред нощ, за да се приемат законопроекти за разрешаване на проблемите на децата с увреждания. Лятната ваканция на депутатите през август обаче няма да бъде отменяна, както предлага БСП. Това се разбра от думите на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, която определи идеята на опозицията като популистка.

По-рано днес (21 юни) депутати от парламентарната група на "БСП за България" поискаха отмяна на лятната ваканция на Народното събрание до приемане на три законопроекта, касаещи проблемите на децата с увреждания.

Национално представителните организации защитиха Росица Димитрова

Национално представителните организации на и за хора с увреждания поискаха връщането на зам.-министъра на труда и социалната политика Р...

Проектите обаче още не са готови. В мотивите на предложението пише: "Докато майките и децата с увреждания протестират пред Народното събрание, излизането на депутатите във ваканция би представлявало недопустим акт на бездушие и безотговорност. Отсъствието на властта в такава обстановка би довело до множество страдания за хората с увреждания, а забавянето на реакцията за някои от тях може да се окаже дори фатално".

От ГЕРБ извадиха справка, че от 90 гласувания в сряда лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала само в пет. Днес пък единствено се била регистрирала в началото на заседанието, за да ѝ се отчете работен ден, твърди Десислава Атанасова.

"Народното събрание не е цех, който да произвежда резервни части", обяви председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. В сряда той лансира иронично предложение депутатите да работя и през нощта.

По правилник депутатите почиват през целия август.

Майките на деца с увреждания обмислят да съдят Димитър Манолов

Протестиращите майки на деца с увреждания възнамеряват да заведат дело срещу президента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика