Обама с твърда подкрепа за Клинтън: Хилари знае какви са залозите (ВИДЕО)

1191

Номинираната за Белия дом от демократите Хилари Клинтън изненада екзалтираните делегати. Тя се появи на трибуната по време на конгреса на партията по време на изказването на президента на САЩ Барак Обама, предаде AFP.

Обама заяви твърдата си подкрепа за кандидата на демократите. Пред конгреса на партията във Филаделфия, щата Пенсилвания, той повтори тезата си, че няма никой по-подготвен за президентския пост от Клинтън. Обама наблегна, че предстоящите избори са „фундаментален избор за това какви сме като нация", предаде БНР.

За разлика от Доналд Тръмп, който по време на конгреса на републиканците описа една апокалиптична картина, без да отрича проблемите на Америка, президентът Обама изтъкна, че страната, която той познава, е пълна с кураж, оптимизъм и находчивост. 

Кремъл: Русия никога не се опитвала да се меси в изборите в САЩ (ВИДЕО)

Русия никога не се е опитвала да повлияе на изборния процес в САЩ. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Изказването му идв...

На този фон той говори за предимствата на бившия държавен секретар от позицията на квалифицирано лице, запознато с опита. 

"Нищо не те подготвя истински за нуждите на Овалния кабинет. Може да четете за това, да го изучавате. До момента, в който не седнеш зад бюрото, не знаеш какво се изисква при справянето с международна криза или при изпращането на млади хора на война", каза Обама.

"Но Хилари вече е била в тази стая, тя е била част от подобни решения. Тя знае какви са залозите в решенията на правителството за работещите семейства, възрастните, собственика на малък бизнес, войника и ветерана. Дори в развоя на дадена криза тя слуша другите, запазва самообладание и третира останалите с уважение. И независимо колко тежки са залозите, независимо колко много хора искат да я сломят, тя никога, ама никога не се предава", каза още американският президент. 

Президентът добави на шега, че Хилари дори е по-квалифицирана и от съпруга си Бил Клинтън.

Речта на Обама бе посрещната от усмихнати лица, възгласи на слогана му от неговата президентска кампания „Да, ние можем“ и вдигане на плакати с надписи Обама. 

Щабът на Клинтън обвини Тръмп в насърчаване на чуждестранния шпионаж

Щабът на кандидата на демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън разкритикува нейния опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп...

По въпроса за заплахата от "Ислямска държава" Барак Обама увери, че Хилари Клинтън ще се справи без да прибягва до насилие и забрана на религии. 

По време на третия ден на конгреса на демократите бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се обърна към независимите избиратели, като по адрес на Доналд Тръмп каза: "Аз съм нюйоркчанин и знам как да разпозная един измамник".

Нападки срещу него отправи и вицепрезидентът Джо Байдън, който отбеляза, че Доналд Тръмп „си няма никаква идея за средната класа.“ 

На сцената се качи бившият губернатор на Мериленд и доскорошен опонент на Клинтън Мартин О‘Мали, който коментира „По дяволите кошмара на Тръмп за Америка! Ние вярваме в американската мечта!“

Силна подкрепа за Клинтън от страна на Бърни Сандърс и Мишел Обама

Неуспелия кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ Бърни Сандърс даде силна подкрепа за доскор...

Кристин Лейнонен, майка на една от жертвите на престрелката в нощния клуб в Орландо, разчувства присъстващите, когато през сълзи говори как за сина й любовта винаги е побеждавала омразата. 

Имаше и ревностни призиви за по-голям контрол на оръжията. Режисьорът Лий Даниелс обърна внимание на мрачната статистика с думите „33 хиляди умират всяка година от насилие с оръжие….Стига толкова!“ Бившият конгресмен Габи Гифордс, която бе простреляна през 2011-та и в следствие на покушението остана с мозъчна травма. 

От звездите послания отправиха актрисите Сигорни Уивър и Анджела Басет, а музикален гост бе Лени Кравиц

Днес на финала на партийното събрание се очаква Хилари Клинтън официално да приеме номинацията за президент на демократите. По-рано сенаторът Тим Кейн прие номинацията на демократите като кандидат за вицепрезидент.

ВИЖТЕ ВИДЕО 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ въвежда нови правила за храната в училище: Ето какво ограничава

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com