Обяснения по темата "тераси": Трябвало нарушителят да позволи проверка

5242
Обяснения по темата "тераси": Трябвало нарушителят да позволи проверка
Снимка: БГНЕС

На покрива на сградата, където живее Пламен Георгиев, има два незаконни навеса. Те са незаконни, защото били над 1 метър над кота "било". Единият бил около 6 кв. метра, а другият – 1 кв. метър. Навесите са построени през 2007 година т.е. далеч преди Пламен Георгиев да купи апартамента си. Това каза кметицата на район "Слатина" Наталия Стоянова след проверка на имота.

На въпрос как се е случило, Стоянова обясни, че предишният собственик, който бил и строител, така си решил. И се оправда, че имало сигнал преди години, но проверяващите от общината не били пускани. "Очакваме съдействие от лицето, което е нарушител. Когато човекът не ви отвори, нямате много механизми да влезете. По принцип можем да звъннем на полиция, но това не е направено през 2012 година (бел. ред. – тогава е имало опит за проверка)", обясни Стоянова пред Нова телевизия. Нямало да има парична глоба извън премахването на навесите, а обичайно премахването става между 1 и 3 месеца. Може обаче Георгиев да обжалва.

Радан Кънев вижда надежда за правосъдие на първо място в Европа

Знаем за тези варианти, те са в графа "политически трикове", но случаят не е такъв. Нашата цел е да вкараме двама евродепутати и ако аз...

Какво се случва, ако няма премахване на навесите – нямало всъщност законов срок, но общината трябва да премахне навесите, ако собственикът откажел. Практически нямало и сауна на покрива, защото нямало документи за такъв строеж. Онова, което до вчера наричахме "сауна", може би е помещение, където да се съхранява нещо. Не може да бъде сауна, трябва да има специално разрешително. Дори в собствения си апартамент не може да си направиш сауна, стана ясно от обясненията.

"Един строеж може да го наречете по много начини. В момента в "сауната" няма нищо. Това е една заградена част, в която няма нищо. Сауната е обект със самостоятелен разрешителен решим. Няма как законово на това място да има сауна", обясни кметицата на район "Слатина" пред bTV.

Що се отнася до терасата от 186 кв. метра, Стоянова каза следното: "По-скоро не са общи части". "Документът е много ясен – терасата е включена в договора му за покупка, така че е неговата собственост. Когато купуваме нещо, трябва много ясно да го оглеждаме", добави кметицата.

Иначе известният като приближен до ГЕРБ бивш директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов, който беше бит преди години с метални тръби и сега е в амплоа на "политически анализатор", прогнозира, че професията "политик" щяла да е все по-непривлекателна и щяло да има все по-малко желаещи да я практикуват. Освен това политиците вече нямало да може да крият имуществото си, както ставало досега. "Скандалите се случват, защото някой прие това законодателство", изтъкна Харизанов, намеквайки, че ГЕРБ всъщност са помогнали за вдигането на завесата. Той уточни и, че преди да отиде в ЕП, Станишев си гласувал закон да се пази от корупцията, а Борисов стигнал до сегашния антикорупционен закон. Освен това Станишев "не си давал хората", докато Борисов предупредил своите, че ако не им светне червената лампичка, той щял да им светне синята.

КПКОНПИ сама е казвала, че не трябва да се декларират тераси

Указания на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за това как да се поп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com