ОЛАФ се включва в проверката на Миню Стайков

5231
ОЛАФ се включва в проверката на Миню Стайков
Снимка: БГНЕС

Европейската служба за борба с измамите с евросредства – ОЛАФ, ще се включи в проверката на Миню Стайков, стана ясно на съдебното заседание пред апелативния специализиран съд вчера. 

Спецпрокуратурата е уведомила ОЛАФ, че има данни за злоупотреби с евросредства - около 7 млн. лева според прокурор Димитър Петров. Деца на служители на Стайков от "СИС индъстрис" са кандидатствали за финансиране пред ДФ "Земеделие" по програма "Млад фермер", уточни Петров, пише в. "Монитор".

Миню Стайков e източвал и еврофондове, твърди прокуратурата

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства. Това стана ясно от думите на заме...

Става дума за 9 фирми на еднолични търговци, които са синове и дъщери на служители на Стайков, но отговарят на условията по програмата и са на възраст до 25 г. Те са получили финансиране от 7 млн. лева, а в нотариално заверени обратни писма е записано, че „действителното притежание на всички права ще бъде в полза на Миню Стайков“.

Заради това от спецпрокуратурата са сезирали ОЛАФ, стана ясно по време на заседанието за мерките за неотклонение на бизнесмена и още двама, обвинени в организирана престъпна група за данъчни престъпления – Белун Хазърбасанов и Иван Димитров. Пред магистратите Миню Стайков помоли да бъде освободен от ареста и каза, че бизнесът му е законен.

Заседанието за мерките за неотклонение на Миню Стайков и още двама задържани беше отложено за по-късен час вчера. Причината е, че прокуратурата е забравила да внесе 6 тома материали по делото, които са от значение. Така съставът на апелативния специализиран наказателен съд отложи с един час гледането на мярката, в който час материалите да бъдат внесени.

След това адвокатите на обвинените ще трябва и да се запознаят с томовете. Припомняме, че вчера сутринта съдът трябваше да разгледа обжалването на мярката на Миню Стайков и другите, след като миналата седмица съдът ги остави в ареста. Тримата бяха обвинени за участие в организирана престъпна група,създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол данъчни престъпления и пране на пари.

Съдът отложи с няколко часа заседанието на делото за Миню Стайков

Заради шест тома нови доказателства Апелативният специализиран съд отложи с няколко часа заседанието си, на което ще решава ще останат ...

На 5 септември прокуратурата влезе в компаниите на Стайков - "Топаз мел", "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс". При операцията бяха задържани общо10 лица, сред които и самият Стайков.

На 6 септември спецпрокуратурата повдигна обвинение на 8 души за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. Обвиняем по разследването е ѝ синът на Стайков - Стайко Стайков, който все още се издирва и за неговото задържане е издадена Европейска заповед за арест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com