Опитва ли Фандъкова с административен номер да изиграе гражданите за Борисовата градина?

6402
Опитва ли Фандъкова с административен номер да изиграе гражданите за Борисовата градина?
Снимка: БГНЕС

Има ли окончателен опит от страна на Столична община да прекрати каквито и да е дебати с гражданско участие относно бъдещето на Борисовата градина? Този въпрос беше поставен на дневен ред от Гергана Пирозова, едно от лицата на инициативата "Да спасим Борисовата градина".

Основание за притеснението на г-жа Пирозова е поканата за второ обществено обсъждане за проекта за Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Обсъждането трябва да се проведе на 26 юни, от 17:30 часа в аудитория 230 на УАСГ. Поканата е отправена по чл. 24 от Наредбата за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания, но е написано, че дискусията е "обществена", а чл. 24 дава насоки единствено за "заключителна дискусия" – начинът да бъде сложен край на всякакво подаване на становища.

Фандъкова: Искаме подробен устройствен план, за да избегнем строителство в Борисовата градина

Това лято ще бъде още по-работно. Това заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова. "Грижата, инвестициите, които правим, показв...

"МОЛЯ - това трябва да бъде спряно. На заключителната трябва твърдо да поискаме в протокола да се премахне думата "заключителна" и да представят ПЛАН за следващи обсъждания, а също заповедта на СОС за връщане на проекта, и ако 26 е обсъждане, то да представят датата за краен срок на подаване на становища, какъвто се изисква по Наредбата - останалото е блъф, те са административни играчи", пише Пирозова във Facebook.

Припомняме, че само преди три дни столичната кметица Йорданка Фандъкова написа следното в страницата си във Facebook: "Считам за целесъобразно планът да се преработи съгласно приетите предложения, след което да се проведе процедура по ново обществено обсъждане". Според Пирозова обаче точно езикът на поканата за "обществена дискусия", но по изричен текст от наредба, показва намерението на Фандъкова и подопечните ѝ с административен трик да прекратят гражданското участие в процедурата.

"Не се хващайте на номерата на Фандъкова, че тя връщала, щото имала становище... А процедурата, г-жо Фандъкова? А опитът да се престорите, че чак сега разбирате за нарушенията в ПУП, и О, Боже - че има неустановени собствености и грешки в кадастъра??? (бел. ред. - Фандъкова обеща и изготвяне на правен анализ на собствеността, който да изследва съществуващите актове за общинска и за държавна собственост и те да бъдат отразени коректно в подробния устройствен план). А НАШИТЕ становища, г-жо Фандъкова, или вече го играете Господ, без обществен съвет, без процедура, без ред? И какво точно ще дискутираме на 26 юни, след като Възложителя връща целия проект и си внася поправки??? Приготвяйте се за бой, дами и господа - въртят ни", категорична е Пирозова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София