Отстраниха от длъжност професорът, искал подкуп от студенти

1732
Отстраниха от длъжност професорът, искал подкуп от студенти
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пловдив отстрани от длъжност единия от преподавателите в Университета по хранителни технологии – проф. Симеон Василев, обвинен за вземането на подкуп от студенти.

Припомняме, че миналата седмица проф. Симеон Василев и проф. Николай Банков бяха задържани за 72 часа, след като поискали от студенти 300 лв., за да ги „пуснат” на изпита. Прокуратурата поиска съдът да отстрани от работа двамата преподаватели, а съдебното заседание по делото срещу тях е насрочено за понеделник.

Мъж се опита да подкупи кмета на община Неделино

Задържан е мъж за даване на подкуп от 5 000 лева на кмета на Община Неделино. Това съобщиха от ОД на МВР – Смолян. На 23 март в ...

Според съдебния състав, основанията за отстраняването му са налице, тъй като има опасност той да въздейства върху свидетелите и да попречи на разследването.

Професорът е обвинен за престъпления с висока степен на обществена опасност. Определението на съда подлежи на обжалване. Самият проф. Симеон Василев отрича да е взимал подкуп, предаде "Фокус".

В съдебната зала професор той се прекръсти и заяви, че никога в 42-годишната преподавателска дейност не е правил дори намек към студентите си за подкуп. "42 години имам стаж, това са около 15 хил. изпита. Нито един път не съм си позволил да поискам подкуп, дори с намеци", каза той.

В този час съдът гледа делото за отстраняването от длъжност на втория от преподавателите, обвинени във вземане на подкуп от студенти.

Обвиниха в предлагане на подкуп брата и племенника на Бан Ки-мун

Американските власти повдигнаха обвинения за предлагане на подкуп на брата и племенника на екс генералния секретар на ООН Бан Ки-мун ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com