Писмото на НФСБ срещу Ска Келер стигна и до Юнкер

3603
Писмото на НФСБ срещу Ска Келер стигна и до Юнкер
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е провел разговор с германската евродепутатка Ска Келер и с българските власти заради скандала с писмото на НФСБ, подписано от вицепремиера Валери Симеонов.

В него ръководството на партията призоваваше МВнР да обяви Келер за персона нон грата и да я експулсира "с камионетка до Капъкуле" заради участието ѝ в протеста срещу застрояването на Пирин. Самата тя заяви пред Actualno.com, че никога досега не е получавала подобно отношение.

Джамбазки: Ска Келер е крайнолява екстремистка

„Ска Келер е крайнолява зелена екстремистка, подкрепяща ислямското нашествие в Европа”. Такова мнение изказа българският ев...

Информацията за разговора на Юнкер и Келер стана ясна на пресконференция на говорител на ЕК.

"Последва съобщение до медиите от Министерския съвет, което според нас изясни нещата. Затова за нас случаят е приключен - съобщението разграничи правителството от позицията на вицепремиера Валери Симеонов", се казва в съобщението на ЕК.

В писмото на НФСБ се съдържаха обиди и лични квалификации срещу Келер, която е наричана "нагла и самонадеяна особа", "със самочувствие на добре платен командирован сюнетчия" и "зелена джихадистка".

Малко преди края на работния ден в петък правителствената пресслужба публикува съобщение, в което кабинетът се разграничи от твърденията на вицепремиера си.

ОСТАВКА – за груба селска проява

Няма какво повече да си говорим, да доказваме, да се убеждаваме. Вече е черно и бяло – това е положението. Не може да е другояче...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа