Полфрийман: Съжалявам за смъртта на Монов

1942
Полфрийман: Съжалявам за смъртта на Монов
Снимка: БГНЕС

„Съжалявам за смъртта на Андрей Монов. Това не беше целта. За мен целта на тази битка, това не беше битка, беше нападение… моята целта беше да спасява живот на някой, а не да отнема”, каза пред Нова телевизия австралиецът Джок Порфрийман.

Той изрази готовност до живот да изплаща на семейството му кръвнина. По негови сметки дължимата сума била над 1 милион лева. Каза още, че изплащането е негова отговорност, не на семейството му и има спестени около 7 000 лева, докато е работил в затвора, но всичко му е взето от съдия-изпълнител.

И на Полфрийман ли ще трябва да плащам обезщетение за нарушени човешки права?

916 796 лв. Това е общата сума, гласувана от началото на тази година досега на заседания на Министерския съвет за изплащане на обезщете...

"Днеска (вчера) чух, че някаква полиция е ходила на адреса, на който се регистрирам и не е имало никой. Аз съм излязъл, за да давам интервю с журналисти. В Бусманци не ми даваха да ме снимат журналисти и сега аз давам интервю, не искам да давам адрес, защото става дума за моята безопасност", сподели пред телевизията австралиецът.

Полфрийман разказа още, че това не е първото му излизане навън. "Не е за първи път, имал съм отпуска. Първо беше за 8 часа 2016 година, после за два дни и пак за два дни", каза още той и допълни, че не помни убийството на студента.

В момента той е без документи, невъоръжен и в готовност да се върне в затвора. "Не се движа с нож, по-добре да казвам, че имам, за да не ме нападнат пак тези агитки", каза още той и сподели, че в Австралия го очакват баща му, майка му и още 20-30 приятели.

Красимира Карабашева, която познава убития Монов от години, каза, че Полфрийман е добре посъветван как да говори, в никой момент досега не казвал, че съжалява, а сега, когато има възможност да си тръгне като свободен човек, го казва.

Полфрийман е готов до края на живота си да плаща кръвнина заради смъртта на Андрей Монов

В първия си ден на свобода австралиецът Джок Полфрийман разговаря през Нова телевизия. Пред камерата той обяви, че съжалява за смъртта...

"Доколкото се информирах, неговото добро поведение не е такова, имал е прояви в затвора, които не са отразени. Това не означава, че не се е променил като човек. На въпрос очаквате ли на двадесетата година ще има ли разкаяние, тя отговори, че освен отнетия живот на Андрей, Палфрийман ранява и друго момче, така че можеше да има две жертви.

Попитана проблемът в законодателството ли е и ако не, къде е, Карабашева каза: "Случаят е използван за разчистване на политически сметки. Искаме наказанието, което му е дадено, да бъде изтърпяно. И нека съдебната власт да си каже думата. Имам надежда, че вината му ще се докаже адекватно и този човек ще се върне в затвора да си излежи присъдата. Познавам Андрей от гимназията, не е бил хулиган и насилник".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com