Преди вота на недоверие – приказки как народът ще реагира и как магарето си показва магарията

3293
Преди вота на недоверие – приказки как народът ще реагира и как магарето си показва магарията
Снимка: БГНЕС

Мотивите за вота на недоверие са синтезирани в 9 страници. Неспособност на правителството на Бойко Борисов за справяне с корупцията като цяло – това е мотото на вота, по думите на депутата от БСП Таско Ерменков. Той посочи, че това мото не е твърде общо, изброявайки статистически данни за усещане за корупция в България – от българите и от бизнеса, без да цитира дословно съответните изследвания.

Ерменков се съгласи, че корупция имало и по времето на управления на БСП. Ако има случаи на корупция с участието на представители на БСП, няма да ги покриваме, добави той. Винаги ще сме бедни, защото винаги ще сме ограбени, ако не се преборим с корупцията, беше тезата на Ерменков. Много скоро има опасност не вота на опозицията, а вотът на недоверие на народа да доведе до нелицеприятни неща за правителството по време на европредседателството, добави червеният депутат пред Нова телевизия.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, но със свои мотиви и аргументи

Ще подкрепим вота на недоверие, ще гласуваме „против“ правителството, но с нашите мотиви и аргументи. Това обяви в кулоар...

По темата "ДПС", Таско Ерменков заяви, че няма какво да се обсъжда за сътрудничество с хора, които не виждат проблем в третото управление на ГЕРБ, припомняйки предколедното изказване на Ахмед Доган.

Същевременно депутатът от ГЕРБ Мануил Манев обясни, че много дълго време трябва да търсиш конкретни факти в тези на БСП, защото било много сложно. Той определи като "общи приказки" твърдението на БСП, че имало секретен доклад на ДАНС, показващ как не се събират милиони от митниците. Нека първо го видим този доклад, добави депутатът от ГЕРБ и поиска да види "един материал, който е стигнал до прокуратурата". "Магарето ако не си покаже магарията на сватба, никой няма да му обърне внимание", язвително каза Манев.

Вотът на доверие го дават българските граждани – 11 пъти те го дадоха на ГЕРБ, не на БСП. Всичко в държавата върви в правилната посока – това е резултат от работата на правителството на Бойко Борисов, завърши Манов с патос.

От името на "Обединени патриоти" депутатът Искрен Веселинов коментира, че тези, които внасят вот за недоверие заради корупция, нямат никакво право да го правят. По времето на управлението на БСП Индексът на корупция достигна най-високата си стойност, каза той. Веселинов обвини БСП, че опитва при всяка новина за България да сложи лъжица катран в кацата с мед. Не мога да кажа, че няма корупция, но мога да кажа, че всичко, което можем да направим в борбата с тази корупция, ще го направим и ще помогнем на ГЕРБ, обясни "патриотът", който определи като "безсмислен" вота, защото той не можел да свали правителството.

БСП вече има яснота по мотивите за вота на недоверие към правителството

БСП е уточнила мотивите за вота на недоверие към кабинета "Борисов 3" по темата "Корупция", който ще бъде внесен на 17.01.2018 г. (Анто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика