Председателят на БЛС: Моля, помогнете! Има региони, където е много тежко!

7087
Председателят на БЛС: Моля, помогнете! Има региони, където е много тежко!
Снимка: Анита Чолакова

"Моля ви, помогнете ни, защото има райони в България, където е много тежко. В Североизточна България отказват да приемат, защото нямат места. Помогнете на нас! Няма политика, не е и необходимо. Надявам се наистина да не стигнем до вълнà." С този призив се обърна към обществото председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. По време на Чиловата академия в Смолян той връчи наградата на удостоения със званието „Лекар на годината“ на регионално ниво  д-р Румяна Карагяурова. Началникът на инфекциозното отделение в областната болница получи почетен знак - посребрен.

ДАНС била на проверка в Българския лекарски съюз

Служители на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) са проверявали централата на Българския лекарски съюз (БЛС). И...

По думите на Маджаров тази година наистина е особена. „Ще продължим да чуваме благодарностите към българските лекари. Обаче аз искам да се обърна към всички наши съграждани. Преди, може би, вече осем месеца, в началото на епидемията, цялото общество се обедини около това, че трябва да подкрепи българските лекари. Ръкопляскаха, всички стискаха палци да не ни сполети това, което сполетя държави като Италия, Испания, Франция. За щастие не ни се случи същото. Вероятно през годините ще има проучвания, ще се вадят доказателства кое беше това, което опази българския народ от тази вълнà. Какво се промени обаче за тези месеци, че да посрещаме есента с толкова много недоверие“, попита риторично шефът на лекарския съюз.

Той посочи, че стана обичайно вече да губим всеки ден по някой лекар и тъкмо е научил за кончината на уважавания акушер-гинеколог доц. д-р Хубчев от Бургас. „Пожелавам на всички да сме здрави, да се срещнат, ако трябва, с вируса и да не го усетят. Но уверявам ви, че ако всеки ден губим по един лекар и ако всеки ден карантинираме по 20 лекари и приемаме по повече от 300 души, ние няма да можем да си вършим работата. Ще се справим, но ще трябва да изоставим лечението на останалите заболявания. Това е моментът, в който вие трябва като общество да отдадете дължимото към нас, българските лекари - не само поздравления и ръкопляскания“, подчерта Маджаров.

Венцислав Грозев е новият председател на Българския лекарски съюз

Новият председател на Българския лекарски съюз е д-р Венцислав Грозев. Това е решил БЛС след провеждане на балотаж между д-р Венцисла...

На церемонията присъства и д-р Даниела Дариткова - председател на здравната комисия в Народното събрание. 20-тата юбилейна Чилова академия премина под знака на призив от общинската болница в Златоград да й бъдат дарени картофи, боб, дърва, лични предпазни средства, дезинфектанти, пари. „Нека спасим нашата болница!!! Призив за помощ към златоградчани, където и да се намират! Призовавам всички златоградчани, дали са в чужбина, като мен, или са си в града, да помогнем да спасим болницата ни. Кой с каквото може“, пише в една от златоградските фейсбук групи, споделена от финансовия директор на лечебното заведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

След сигнал: „Медицински надзор“ проверява частна болница в Бургас

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com