Примката на правосъдието около зетя на Тръмп се затяга, има развитие и за руската намеса

3062
Примката на правосъдието около зетя на Тръмп се затяга, има развитие и за руската намеса
Снимка: Getty Images/Guliver

Специалният прокурор Робърт Мълър разследва опитите на зетя на Доналд Тръмп - Джаред Къшнър, да привлече чуждестранни инвеститори, които да финансират компанията му.

Към момента обаче екипът на Мълър не се е свързал с "Къшнър Къмпанис" и не е насрочил интервюта с ръководителите на компанията. Причините, които стоят и зад разследването на чуждестранните бизнес отношения на президентския сет, също остават неизвестни.

Обвиненията заради изборите за президент на САЩ - само срещу руснаци, без Тръмп да бъде засяган

След публикуването на обвинителния акт срещу 13-те физически и 3 юридически лица от Русия за намеса в изборите на САЩ в помощ на настоя...

Според разкритията на телевизия CNN екипът на Мълър проучва комуникациите на Къшър по време на президентския преходен период, касаещи опитите му да намери чуждестранни инвеститори, готови да спасят офисите на "Къшнър Къмпанис" в Ню Йорк, тъй като тогава компанията е имала известни финансови затруднения заради кризата с недвижимото имущество в САЩ.

Източници на телевизията съобщават, че по време на преходния период Къшнър е разговарял с повече от 50 свои бизнес контакти от над 15 страни, включително от Китай, посочва БГНЕС.

The New York Times пък допълва, че Къшнър се е срещнал с високопоставени служители от китайската група "Анбанг Иншърънс" (бел. ред. - която притежава хотела "Уолдорф Астория") само седмица след изборите за президент на САЩ – на 8 ноември 2016 година. Двете страни са били близо до финализирането на сделката, след която китайският конгломерат е щял да инвестира в сградата "666 Фифт Авеню". В последния момент обаче преговорите са пропаднали. Същото се е случило и с опита на Къшнър да привлече бившия премиер на Катар Хамад бин Ясим ал Тани за свой инвеститор.

През януари Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ също започна разследване на фирмите, които по-рано е управлявал зетят и старши съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп Джаред Къшнър. Тогава източници на The Wall Street Journal разказаха през изданието, че се проверява дали "Къшнър Къмпанис", действаща в сферата на недвижимите имоти и строителството, се е опитвала да използва в свой интерес програмата за привличане на чуждестранни инвестиции чрез издаването на визи от категорията ЕВ-5 на богати чужденци. По това време медията посочи, че през май 2017 година представители на комисията са изпратили в компанията искане за предоставяне на документи, засягащи дадената програма.

САЩ обвиниха 13 руснаци, защото помагали за победата на Тръмп

Специалният прокурор Робърт Мълър обяви в петък обвиненията срещу 13 руски граждани и три компании за предполагаема намеса в президентс...

Ключови показания за руската намеса

Бившият съветник на Доналд Тръмп по време на предизбораната му кампания през 2016 година Ричард Гейтс е сключил сделка със следствените служби по отношение на случая с евентуалната руска намеса в президентските избори в САЩ. Гейтс ще бъде лишен от свобода само за 18 месеца, а не за 10 години, както се предполагаше. Според разкрития на вестник The Los Angeles Times в замяна Гейтс се е съгласил да пледира виновен по обвинението в измама и да даде показания срещу бившия ръководител на предизборния щаб на Тръмп и свой бизнес партньор Пол Манафорт.

"През октомври миналата година той отказа да се признае за виновен по всички точки от повдигнатите от специалния прокурор Робърт Мълър обвинения срещу него и го грозеше затвор от 10 или повече години. В резултат на сключената със съда сделка, сега той най-вероятно ще лежи само 18 месеца“, пише изданието, като отбелязва, че окончателното решение на Гейтс да съдейства на Мълър ще бъде обявено "в близките дни".

Манафорт влезе в състава на избирателния щаб на Тръмп през март 2016 година, а три месеца по-късно го и оглави. На 19 август обаче той беше уволнен, след като Украйна го обвини за незаконно придобивани крупни суми между 2007 и 2012 година от бившия украински президент Виктор Янукович и неговата политическа партия.

Пречи ли Тръмп на ФБР да го разобличи относно руската намеса - изглежда "да"

Опита ли Доналд Тръмп чрез политическа хватка да дискредитира воденото от специалния прокурор Робърт Мълър разследване за възможна руск...

През октомври миналата година кабинетът на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва руската намеса в американските президентски избори, повдигна обвинения по 12 члена срещу Манафорт и деловия му партньор Рик Гейтс. Те включват "заговор, насочен срещу САЩ", "заговор с цел пране на пари", "извършване на дейност с чуждестранни сили в качеството на нерегистриран агент", "разпространение на неверни и подвеждащи твърдения за спазването на разпоредбите от Закона за регистрация на чуждестранните агенти", както и "отказ от предоставяне на информация за активите си в чуждестранни банки и финансови отчети".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com