Прогноза за времето - 16 февруари (петък)

6718
Прогноза за времето - 16 февруари (петък)
Снимка: Getty Images/Guliver

През следващото денонощие над равнинната част на страната ще се задържи предимно облачно, на места мъгливо. Над планинските райони облачността ще намалее, през деня до предимно слънчево време. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, малко по-високи по Черноморието. Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 6° и 11°. В София минимална температура около минус 3°, максимална около 6°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Времето до края на февруари

През следващите два дни в планините ще има много слънчеви часове и ще се затопли, докато в равнинната част от страната ще остава предим...

Атмосферното налягане е по-високо от средното за февруари, ще продължи да се повишава.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, с разкъсвания и намаления в следобедните часове. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 6-9°, температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

В събота в равнинната част от страната ще се задържи с ниска облачност, а на места покрай Дунав сутринта ще бъде мъгливо. В планините и планинските райони ще има и слънчеви часове. Температурите ще са без особена промяна – минимални предимно между минус 4° и 1°, максимални – между 6° и 11°. По-късно през деня и през нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя от север на юг ще превали - предимно дъжд, в планините и планинските райони – слаб сняг. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания, в понеделник на места, главно в югозападната половина от страната ще превали предимно сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат. Във вторник пак ще превалява сняг, с по-голяма вероятност в планините и планинските райони. Вятърът ще се обърне от югоизток.

Седмична прогноза за времето за 12-18 февруари

В първия ден от новата седмица ще има предимно променлива облачност в западната част на страната. В останалата част ще бъде предимно о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com