Прогноза за времето - 17 януари (сряда)

4885
Прогноза за времето -  17 януари (сряда)
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес ще бъде почти тихо, с минимални температури между минус 6° и минус 1°. През деня от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и около обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков.

Седмична прогноза за времето за 15-21 януари

Новата седмица ще започне с облачно време и кратки превалявания от сняг. Променлива облачност ще има само в района на Хасково. Минимал...

В северозападните райони остават условията за поледици. През деня ще духа слаб юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и значително ще се усили. Максималните температури ще са в широки граници: от 2-3° в северозападните райони и тези с трайна мъгла, до 12-14° на места в Източния Предбалкан и югоизточните райони.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари; през деня още ще се понижава, а вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с по-съществени разкъсвания в часовете преди обяд. Вечерта на места ще завали дъжд, предимно слаб. Максималните температури ще са от 8-10° в северните, до 12-14° в южните райони. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще духа умерен, по билата и откритите части – силен запад-югозападен вятър и с него температурите ще се повишат. Облачността ще се увеличава и около обяд ще започнат валежи от сняг, в ниските части – от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Започва среднозимно преброяване на водолюбивите птици у нас

В продължение на три дни над 100 доброволци на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и експерти от държавни институции ще с...

През нощта срещу четвъртък, със застудяването, на много места в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. В четвъртък ще е студено и ветровито. Преди обяд в югоизточната половина от страната все още ще превалява, а в северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат. В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад, дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни – между минус 7° и минус 2°. В събота облачността ще се увеличи, вятърът ще се задържи от юг и температурите ще се останат високи за януари – в Източна България до 12-14 градуса. По-късно през деня в южните райони ще завали дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com