Прокуратурата и ДАНС влязоха и в АПИ

3831
Прокуратурата и ДАНС влязоха и в АПИ
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Прокурори и следователи от Специализирано звено „Антикорупция“, със съдействието на агенти на ДАНС, извършват процесуално-следствени действия по изискване на документи от Агенция „Пътна инфраструктура“. Това съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Действията са по наказателно производство на СЗ „Антикорупция“ за постъпления по служба и безстопанственост във връзка с изграждането на магистрала „Марица“, Лот 1, образувано по сигнал на ОЛАФ.

Сарафов: Към момента не разследваме настоящия състав на КЕВР

Към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР. Това каза пред журналисти зам.-главният прокурор Борислав Сарафов във връзка с о...

От Прокуратурата уточняват, че за да не се попречи на разследването, повече информация ще бъде предоставена на по- късен етап.

Според bTV обаче сигналът е за злоупотреба с 50 млн. лева.

Лот 1 на АМ "Марица" е от Оризово до Димитровград с дължина 31,4 км. Изпълнителят на проекта бе избран след търг - корпоративно дружество "Кооператива Муратори § Чементисти - Чи Ем Ди", Равена, Италия. Договорът е сключен на 1 август 2011 г., а изграждането на Лот 1 завърши на 29 октомври 2015 г.

Прокуратурата влезе в КЕВР за престъпления по служба

Специализирано звено „Антикорупция“ - СГП образува досъдебно производство срещу длъжностни лица – членове на Комисият...

Припомняме, че вчера прокуратурата и ДАНС започнаха разследвания и в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че проверките не са срещу настоящия състав на институцията. Оказа се, че са образувани нови досъдебни производства за престъпление по служба. Две от тях са свързани пряко с газоразпределителното дружество "Овергаз", а третото засяга компанията косвено. Това се случва няколко дни след като изпълнителният директор на газовата компания Сашо Дончев обяви, че е имал среща с главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на бизнесмена Георги Гергов, на която Цацаров му е отправил предупреждения за политическата и издателската му дейност.

"Продължават действията на прокурори от Специализирано звено „Антикорупция“ (СЗА) по изземване на документи във връзка са образуваното досъдебно производство срещу длъжностни лица от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за престъпления по служба. Предстои провеждане на планирани от СЗА разпити на свидетели. Действията се извършват със съдействието на ДАНС", пък съобщиха от прокуратурата днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com