Прокуратурата нямала данни, че няколко правителства нарочно облагодетелствали "Юлен"

4604
Прокуратурата нямала данни, че няколко правителства нарочно облагодетелствали "Юлен"
Снимка: Actualno.com

За прокуратурата и за съда е важно да се покаже общностна умисъл на колективен орган. На този етап от проверката не сме установили, че всички Министерски съвети са действали с умисъл. Ако се съберат такива данни, ще бъде повдигнато обвинение. Засега данните са недостатъчни, за да направим извод, че няколко правителства, в различни политически комбинации, са действали с умисъл да облагодетелстват "Юлен" АД що се отнася до концесията на Национален парк "Пирин". Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, след като беше попитана от Нова телевизия как така хем е установено, че "Юлен" ползва по-голяма площ в Пирин от предвиденото в официалната концесия, хем няма обвинения.

Новината относно концесията за ски зоната в Банско излезе на бял свят в началото на тази седмица – на 12 юни. Тогава прокуратурата, в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров, предложи на премиера Бойко Борисов да бъде изменен концесионният договор с "Юлен". Причината – "Юлен" е излязла извън територията от 99,5 хектара на концесията, като вече "разпростирането" е на 65 хектара повече.

Христо Иванов: Борисов има гаранция от Путин да не влезе в затвора, излиза от властта през януари

С остри думи бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов атакува прокуратурата и конкретно главния прокурор Сот...

Ден по-късно, на специална пресконференция "Демократична България", откъдето дойдоха сигналите за нарушението – специално от "Зелените", съобщиха, че прокуратурата още опитва да установи кой е реалният собственик на "Юлен".

"Явно, че не са разпитали премиера да установят той откъде има информацията, че това е Цеко Минев, нито пък някой от нас, които също твърдим от години, че това е Цеко Минев. Поискали са помощ от Британските Вирджински острови за установяване на реалните собственици", каза съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов.

"Избирателната кокоша слепота на прокуратурата беше прекъсната и тя изведнъж започна да забелязва неща, за които по площадите на София и на други градове се крещи", коментира лидерът на ПП "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

"Това, което виждаме, е поредното доказателство че българската прокуратура е източник на корупция. Искам да попитам защо прокуратурата дава указание на Министерски съвет, а не повдига обвинение? Искам да повдигна въпроса прокуратурата и ВСС ще забележат ли, че енергийните дела, които Цацаров няколко пъти започва, не са завършени? Фактът, че прокуратурата се плесна по челото и видя едни сигнали, които се оказва, че са били замитани - не е ли това белег на системно неизпълнение на служебните задължения", попита още бившият правосъден министър.

Спортното министерство бързо обясни какво е дало на прокуратурата за федерацията по ски

Точно преди три месеца Върховната касационна прокуратура (ВКП) е поискала от Министерство на младежта и спорта (ММС) да предостави данн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика