Радан Кънев вижда надежда за правосъдие на първо място в Европа

2866
Радан Кънев вижда надежда за правосъдие на първо място в Европа
Снимка: БГНЕС

Знаем за тези варианти, те са в графа "политически трикове", но случаят не е такъв. Нашата цел е да вкараме двама евродепутати и ако аз съм предпочетен от избирателите на "Демократична България", със сигурност ще отида в Европейския парламент. Това заяви водачът на евролистата на "Демократична България" и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев, като увери, че няма да има игри с отказ от влизане в Европейския парламент.

За ГЕРБ и БСП специално Кънев наблегна, че те искат да са първо на власт, нищо че България е бедна. Тъмносиният политик обяви и за лъжа тезата на БСП, че отиват на борба с "третия пол" – трети пол няма, въпросите за семейството и наследяването са въпроси от национално ниво и не се решават от Европейския съюз.

Десницата има толкова много прошка да иска, че и 100 години няма да ѝ стигнат

Това заяви бившият лидер на ДСБ и настоящ неин зам.-председател Радан Кънев пред БНТ. И добави - "ако някой си прави сметката, че може ...

"Докато Елена Йончева и Мария Габриел се плюят кой какво е стокирал, това не решава проблемът с корупцията. Слава Богу, че имаме медии, за да се говори по този въпрос", каза Кънев и поиска реални правни последици, а не само говорене. Той възложи надежда на формиращата се Европейска прокуратура за въпросните правни последици.

Що се отнася до собственото си имущество, Кънев е категоричен – има апартамент с ипотека с жена му и половин апартамент, като другата половина е на брат му. "Искрено и лично съм скандализиран, че хора, вземали наполовина заплата на моята, имат 250 квадратни метра тераси. Това е абсолютно невъзможно по честен начин", подчерта зам.-председателят на ДСБ. За него политическият дебат на първо място е да бъдат посочени хората, които са чисти в политиката.

Тъмносиният политик отрече пред Нова телевизия, че евроизборите са репетиция по преброяване за предсрочни парламентарни избори.

Правосъдие, енергетика, отбрана, сигурност – това са темите, които Кънев определи за „свои” в Европейския парламент. България е много особена с това, че имаме много ниско доверие към собствените си институции, добави Кънев и посочи, че затова българите гледат с повече надежда към европейските институции. "Понякога да знаеш езика, на който се работи, е предимство", многозначителен беше Кънев, който е убеден, че голяма част от българските политици не разбират "до степен на неграмотност" какво е Европейският съюз.

ЦИК изтегли номерата на партиите в бюлетината за европейските избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли жребия с номерата на партиите, под които ще бъдат записани в бюлетината за предстоящите е...

"Най-много се ядосвам, ама истински, като чуя, че България е малка – България е средноевропейска държава по големина и население. България е малка, защото Борисов е малък в Европа, защото БСП са много малки в Европа", заяви Кънев, според който насаждането на евроскептицизъм е знак на безсилие да бъде разбрана Европа от политици, не от граждани. Той даде и много примери – Португалия излъчи два пъти Барозу за председател на ЕК, а Португалия е съизмерима с България държава като потенциал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com