Радев обяви, че не му е удобно да пита Турция кога ще предаде Митьо Очите

11128
Радев обяви, че не му е удобно да пита Турция кога ще предаде Митьо Очите
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не му е удобно да пита турския си колега кога Димитър Желязков - Митьо Очите ще бъде предаден в България. Това се разбра от негово изказване в Елин Пелин. Министърът е там да инспектира работата и условията на местната полиция.

"Общуваме с турските власти на най-­високо ниво - два пъти разговарях с министър Ослу. Това беше и преди, когато разбрахме, че минава на тяхна територия, и след това. Разбрахме се, че той ще си бъде по червената бюлетина - има си процедури и те ще ги изпълнят. Точно как ще стане и как работи техния съд не ми е удобно да го питам - да му кажа "а бе, няма ли да ни го предавате", заяви Радев, цитиран от "Фокус".

Спецсъдът остави в ареста шестия задържан от групата на Митьо Очите – Калоян Колев

Специализираният наказателен съд остави в ареста шестия задържан от групата на Димитър Желязков-Очите – 42-годишния Калоян Колев ...

Вътрешният министър посочи, че турските власти действат достатъчно експедитивно. "Видяхте, че останалите седем членове от групата ни ги дадоха. Така че очакваме да си изпълнят задълженията, както и ние го правим. Вероятно има някакъв срок за предаването на Желязков, очаквам, че ще стане възможно най-бързо", обясни той.

Става дума за седмината българи, арестувани от турската полиция заедно с Желязков и предадени на българските граничари. В България им беше наложено полицейско 24-часово задържане. Впоследствие бяха освободени без повдигане на обвинения за участие в арестуваната миналата седмица в Бургас престъпна група, ръководена според разследващите от Митьо Очите. Спецпрокуратурата обаче образува разследване за лично укривателство и изпрати материалите на компетентната бургаска районна прокуратура, която ще прецени дали и на кого от седмината да повдигне обвинение.

На въпрос дали смята, че има теч на информация във връзка с този случай, главният секретар отговори: "Винаги се взимат мерки за теч за информация. Не мисля, че в този случай има проблем."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com