Радев поиска от МВР усъвършенстване на работата в борбата с престъпността

8399
Радев поиска от МВР усъвършенстване на работата в борбата с престъпността
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев обърна внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността, за да се гарантира по-голямата сигурност на българските граждани.

Това стана след срещата му с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и с главния секретар на министерството Младен Маринов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тримата проведоха разговор в сградата на президентството. Срещата се състоя по настояване на Радев.

Още една версия за убийството на собственика на "Айрян Балкан"

Още една версия за убийството на бизнесмена Петър Христов беше тиражирана от Българското национално радио (БНР). Според БНР Христов мож...

По време на разговора Валентин Радев и Младен Маринов са информирали президента за обстановка в страната от последните седмици, както и за хода на разследванията по тежките престъпления от изминалите дни.

В началото на годината беше извършено шесторно убийство в Нови Искър, като заподозреният за него Росен Ангелов беше открит вчера мъртъв. От МВР обявиха, че той се е самоубил. Днес сутринта в София пък беше застрелян бизнесменът Петър Христов. Той е в съвета на директорите на холдинга "Пропъртис мениджмънт груп", който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Холдингът е собственик на "Лактима" ЕАД, известна с производството на айрян "Балкан".

Президентът обсъди с Радев и Маринов постигнатите резултати и слабостите в оперативно-издирвателната дейност на органите на МВР, както и взаимодействието им с органите на местната власт и гражданите при издирването на лица с влязла в сила присъда. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика