САЩ целят повишаване на прага на използване на ядрено оръжие

2361
 САЩ целят повишаване на прага на използване на ядрено оръжие
Снимка: Pixabay

САЩ промениха ядрената си стратегия, като си поставят за цел повишаване на прага на използване на ядрено оръжие. Това заяви в събота съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър в рамките на Мюнхенската конференция по сигурност.

Макмастър отбеляза, че САЩ смятат да разработят нови видове ядрени тактически въоръжения. „Това е с цел повишаване на прага на използване на ядрено оръжие“, каза той.

Русия и САЩ създават съвместна група по киберсигурност

Русия е готова да създаде съвместно със САЩ работна група по киберсигурност, която да помогне за разрешаването на въпроса с руското вме...

Съветникът на президента на САЩ отново обвини Русия в нарушение на Договора за ракети със среден и малък обсег. „Русия нарушава Договора за ракети със среден и малък обсег, като казва, че целта е де ескалация. Ние няма да разрешим нито на Русия, нито на други държави да действат по този начин“, заяви той, цитиран от руските агенции.

Администрацията на президента Доналд Тръмп на 2 февруари представи нова ядрена доктрина, в която се казва, че САЩ не смятат да се отказват от ядреното оръжие, особено в условията на „модернизация от страна на Русия на ядрения потенциал“. В увода към документа шефът на Пентагона Джеймс Матис отбелязва, че САЩ през следващите 10 години ще увеличат двойно увеличение на разходите за ядрен арсенал за поддържане на настоящите системи и за разработката на нови.

Хърбърт Макмастър заяви също така, че САЩ са готови на диалог с Русия за киберсигурността, ако руската страна е сериозно настроена за прекратяване на кибершпионажа.

„С удоволствие бихме започнали диалог за киберсигурността, ако Русия е сериозно настроена за прекратяване на този вид шпионаж. Това е своеобразен камуфлаж, използван от съвременните технологии. Ще дойде и този ден, в който ще можем все повече и повече да идентифицираме източниците на тези атаки“, отбеляза Макмастър. По думите му, ако преди е било много трудно да се идентифицират източниците, сега това вече е възможно.

САЩ се връщат към руско предложение по киберсигурността

САЩ предлагат на Русия консултации за кибербезопасността, Москва е готова да се върне към тази идея. Това заяви руският външен министъ...

В началото на изявлението си съветникът по сигурността на американския президент отбеляза, че Мюнхенската конференция по сигурността се провежда в критичен за цялото човечество момент. По думите му, т.нар режими на „ренегати, които вече заплашват глобалната сигурност разработват най- разрушителните оръжия и заплашват стабилността на международния ред“. По думите му, властите в Дамаск продължават да използват химическо оръжие в конфликта в Сирия и призова за търсене на отговорност. По отношение на Северна Корея, Макмастър заяви, че тази страна заплашва режима за неразпространение на ядрено оръжие и затова е необходимо да продължат действията по оказване на натиск върху Пхенян. „Ние трябва да оказваме натиск върху режима в Пхенян, да използваме всички възможности за това, той да не заплашва света“, каза Макмастър и посочи необходимостта от санкции срещу КНДР.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Като ресторантьор ти иде да си скубеш косите - какво разказват собственици на заведение

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Нападение с нож в училище в Уелс, има ранени

Истинската причина за ареста на заместника на Шойгу е държавна измяна. Песков: Това са глупости

За първи път Киев и Москва преговаряха за връщане на украински деца: Какви са резултатите?

Факт е първата директива в ЕС за правата на работещите през онлайн платформи

Не искал руски паспорт: 88-годишен украинец избяга от окупирания Донецк с една раница на гръб

Руски заплати и отгоре, но няма лекари, учители, инженери в окупираните украински земи

"Мръсното бельо" на арестуван за корупция заместник на Шойгу бързо излиза: Живеел като герой от "Майстора и Маргарита" (ВИДЕО)

"Герой" от "спецоперацията": Бивш наемник на "Вагнер" влиза в затвора за жестоко изнасилване и убийство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа