Седмицата в абсурди (11 - 15 юни)

11628
Седмицата в абсурди (11 - 15 юни)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 11 юни

КРАВЕФЕРМА ДАВА 3000 ЛВ. ЗАПЛАТА НА ЖИВОТНОВЪД БЕЗ ОПИТ, КАНДИДАТИ НЯМА

Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без специализирано образование и опит. Отпуска му се къща с лятна кухня и двор, където да живее. Въпреки, че работата се върши основно от машини, кандидати няма.

Коментар на Actualno.com: Шефе - това, че въобще има обзор, трябва да ти показва, че всъщност те обичам, не е за парите ...

МАЗИЛКА ПАДНА ВЪРХУ ДЕТЕ В ПЕРНИК

Мазилка от рушащата се сграда на бившия битов комбинат в Перник падна върху главата на дете. В общината многократно са подавани сигнали за състоянието на сградата.

Коментар на Actualno.com: Не може ли да получим малко помощ от съдбата и веднъж такава мазилка да падне върху главата на общинар? Може би тогава някой ще си свърши работата.

БЪЛГАРИЯ ИЗПРЕВАРВА СЕРИОЗНО ЕВРОПА ПО МЛАДИ ХОРА, КОИТО НИТО УЧАТ, НИТО РАБОТЯТ

167 000 млади българи нито учат, нито работят. В сравнение с останалите европейски държави, в България неработещите млади хора са 22%, а в Европа са средно 12%.

Коментар на Actualno.com: И защо да го правят? Важното е, че родителите им навремето, да са живи и здрави, са учили и сега работят.

МАЙКИ ГОТОВИ НА ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР

След като социалният министър Бисер Петков подаде оставка заради несправяне с проблема с майките на деца с увреждания, се оказа, че самите те са против оставката му и го подкрепят.

Коментар на Actualno.com: У нас явно дори една оставка не може да бъде подадена смислено и логично.

ВОЕНЕН ХЕЛИКОПТЕР ПАДНА В РАЙОНА НА ЛЕТИЩЕТО В ПЛОВДИВ

Военен хеликоптер падна в района на Летище Пловдив и авиобаза Крумово. Двама пилоти са загинали, като се оказа, че те са имали критично малко летателни часове.

Коментар на Actualno.com: С античната техника, с която разполагаме, е изненадващо, че изобщо някой все още се навива да лети с нея.

Вторник, 12 юни

СПИПАХА ШОФЬОР, ДРОГИРАН С 4 РАЗЛИЧНИ НАРКОТИКА

Полицията в Смолян спипа шофьор да кара кола, опиянен с 4 наркотика. Проверката на водача показала, че е употребил кокаин, опиати, канабис и амфетамин.

Коментар на Actualno.com: Много ясно. Само слабаците взимат по 1 наркотик.

БОРИСОВ: ДА СЕДНЕ ПЕТКОВ С МАЙКИТЕ И ДА НАПРАВЯТ ТАКА, ЧЕ ТЕМАТА ДА МИ СЕ МАХНЕ ОТ ГЛАВАТА

Казах сутринта на Бисер Петков да отива на работа. Така премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията с оставката на министъра на труда и социалната политика. Премиерът решил да остави Бисер Петков на работа, след като на майките на децата с увреждания този министър им харесва и има диалог с него. "Да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата", добави той.

Коментар на Actualno.com: Борисов да внимава с езика по отношение на сериозните проблеми в държавата, че да не дойде време, в което по избори народът да реши ГЕРБ "да му се махне от главата".

РАДЕВ ОБЕЩА ОСТАВКИ ЗАРАДИ СЛУЧАЯ "ПЕЛОВ", НО НЕ СВОЯТА, ЗАЩОТО СЕ СПРАВЯЛ С ВСИЧКО

Оставки и наказания след случая с убития беглец от затвора Владимир Пелов ще има, но министър Валентин Радев няма да намерение да подава своето заявление за оттегляне, заяви самият той. Радев е категоричен, че не вижда нещо, с което не справя.

Коментар на Actualno.com: Ма разбира се. Валентин Радев е един от най-успешните, адекватни и недопускащи грешки вътрешни министри в историята на страната. Не се справя единствено с престъпленията!

Сряда, 13 юни

В ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО ИМАЛО ДОСТАТЪЧНО ГАРАНЦИИ, ЧЕ МАКЕДОНИЯ НЯМА ДА ПРЕДЯВЯВА ПРЕТЕНЦИИ

"Ние държим новото име на Македония да не води до териториални претенции или претенции за идентичност, култура, история и т.н. В нашия договор за добросъседство и сътрудничество, който вече е ратифициран, има достатъчно такива гаранции“, заяви външният министър Екатерина Захариева.

Коментар на Actualno.com: То в договора гаранции има. Само че самият договор, според текстовете в него, може да се отмени едностранно с най-обикновено писмо.

Четвъртък, 14 юни

БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТКАЗА СРЕЩА С МАКЕДОНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ГЕОРГЕ ИВАНОВ

Българското правителство отказа среща с македонския президент Георге Иванов. „Нашата позиция е принципна и е ясна, както и на цялата международна общност. Ясна е и позицията на президента на Република Македония. Българското правителство не вижда смисъл да бъде използвано във вътрешнополитическите дебати в Скопие“, заявиха от МВнР.

Коментар на Actualno.com: Потомъкът на античните македонци какво се чуди - не е ли свикнал на родна земя да е така, по български?

НИКАКВИ НАРУШЕНИЯ ПРИ ПЕЕВСКИ НЕ ОТКРИ АНТИКОРУПЦИОННОТО ЗВЕНО СЛЕД ДВЕ ПРОВЕРКИ

Антикорупционната комисия не е открила никакви нарушения при проверките на два сигнала срещу депутата от ДПС Делян Пеевски. От думите на председателя ѝ Пламен Георгиев стана известно, че Пеевски е "един от най-проверяваните и най-чисти хора в държавата и че е един от най-големите данъклоплатци".

Коментар на Actualno.com: Блазе ни с такива чисти "успели млади хора".

Петък, 15 юни

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ" НЕ ОБЯСНИ КАК ЩЕ ДЕЙСТВА "ЕЗИКОВАТА" ПОЛИЦИЯ

На въпрос на Нова телевизия към зам.-председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов как ще работи на практика предвиденият "езиков" механизъм да се налагат глоби между 1000 и 5000 лева на чиновници, ако не говорят български език, отговорът беше – а центърът на София да не е по-хубаво място, там англоезичните надписи са повече.

Коментар на Actualno.com: Да им простим. На "патриотите" им е за абсолютно първи път да предлагат ненужни и безсмислени закони, които изобщо си нямат представа как ще прилагат.

ХАОС В БОЛНИЦАТА В "ОВЧА КУПЕЛ": ПАЦИЕНТИ ЧАКАТ С ЧАСОВЕ, ВЪРТЯТ СЕ СХЕМИ, ДИРЕКТОРЪТ - ЗАПЛАШЕН ОТ АРЕСТ

Месеци наред продължават нарушенията и беззаконието в болницата в Овча купел.

Коментар на Actualno.com: Това е то - овча работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com