Седмицата в абсурди (5 - 9 март)

6487
Седмицата в абсурди (5 - 9 март)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 5 март

БОЖИДАР ДИМИТРОВ ГОТОВ ЗА ЛИДЕР НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, АКО "РЕШИ НАРОДЪТ"

"Да, виждам, аз, Божидар Димитров, но естествено това ще реши народът". Така проф. Божидар Димитров отговори на въпрос пред журналисти дали вижда човека, който би могъл да оглави президентска република.

Коментар на Actualno.com:
Даже президентската република с лидер Божидар Димитров е недостатъчна. Редно е той да е несменяем вожд доживот, за да се гарантира устойчивият просперитет на държавата.

Вторник, 6 март

ПОЛИЦАЙ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЛ С ДАРЕНИЯ ЗА ОПЕРАЦИЯ?

120 000 лева – толкова са необходими за страдащия от сериозно заболяване полицай Борислав Ковачев. За около месец и половина нуждаещият се от операция в чужбина полицай успява да събере необходимите му средства. Той се нуждае от операция на гръбначния стълб. Парите се събират в две сметки, но се оказва, че те са потребителски, а не дарителски. Колеги на Ковачев, който работи в Плевен, разкрили, че той си купил автомобил и плащал кредити. Ходил и в чужбина.

Коментар на Actualno.com: Дали е протестирал и за по-висока заплата?

ПОДКРЕПИ ЛИ КОНСУЛЪТ НИ В ОДРИН ПОЛИТИКАТА НА ЕРДОГАН В СИРИЯ ЗА СМЕТКА НА 3 МАРТ?

Министерството на външните работи (МВнР) поиска обяснения от генералния консул Васил Вълчев в Одрин относно отбелязването на националния празник 3 март, което той е отменил за сметка на отдаването на почит към загиналите турски войници в операция "Маслинова клонка" в Сирия.

Коментар на Actualno.com: Някои хора упорито забравят, че са представители на държавата, както и изобщо на коя държава са представители.

ГЛАВАТА НА РУСКАТА ЦЪРКВА НАЗИДАТЕЛНО СЕ КАРА НА БЕЗМЪЛВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ И ПАТРИАРХ

Руският патриарх Кирил в назидателна реч се скара на българските официални власти за отношението им към Русия по случай 3 март. Това става ясно от видео на срещата между Кирил, българския патриарх Неофит и президента Румен Радев.

Коментар на Actualno.com: С подобни раболепни управници такова унизително отношение към България ни е гарантирано вовеки.

Сряда, 7 март

ИЗГОРЯЛ БЛОК ПОЛУЧИ СМЕТКИ ЗА ТОК ОТ ЧЕЗ


Сметка за ток получи кооперация в Бойчиновци за месец януари – след като блокът буквално изгоря по Нова година.

Коментар на Actualno.com: Няма проблем. Важното е да се плаща, не е важно да има за какво. Ако мине номерът на инкасатора де - този път не мина, защото и ЧЕЗ реагираха бързо.

НАД 900 СА ОСЪДЕНИТЕ НА ЗАТВОР, КОИТО СА НА СВОБОДА


Над 900 лица, осъдени с лишаване от свобода, остават неиздирени. Трима от тях са с доживотна присъда, а около 50-на са осъдени на 10 и повече години затвор. Това показват окончателните резултати от проверката на прокуратурата.

Коментар на Actualno.com: Ако са се покаяли и са обещали, че повече няма да правят така, нека са си свободни. Покаянието важи само пред патриарх Кирил - никакви джендърства! Индулгенцията се плаща само в брой!

Четвъртък, 8 март

СИДЕРОВ: ДА ОБИДИШ ГЛАВАТА НА ЦЪРКВАТА ЗНАЧИ ДА ОБИДИШ БОГ

"Да обидиш главата на църквата, значи да обидиш Бог. Преглъщал съм много обиди по мой адрес, махал съм с ръка в името на някакъв път и отборна игра. Това обаче е недопустимо, Симеонов трябва да се извини". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в коментар на критичните думи на Валери Симеонов за руския патриарх Кирил.

Коментар на Actualno.com: Любовната игра на Волен започна влажно-влажно!

ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ В ПИСМО: ЗАЩО РОДНОТО ДУХОВЕНСТВО НЕ ПОСТАВИ ПРЕД КИРИЛ ВЪПРОСА ЗА МАКЕДОНСКАТА ЦЪРКВА?

Дълбоко сме огорчени, че архиереите на нашата БПЦ не повдигнаха пред руския патриарх Кирил въпроса за статута на Македонската православна църква, с което не изпълниха обещанието си да се застъпват пред Поместните православни църкви за установяване на каноническия статут на МПЦ. Това пишат в отворено писмо по темата видни български общественици и интелектуалци.

Коментар на Actualno.com: Българската църква има устойчива традиция на разминаване между думи и дела. Това да обещае нещо и да не го изпълни от малодушие ѝ е характерна черта от десетилетия.

РАЗГОВОРИТЕ МЕЖДУ ПРЕЗИДЕНТА И РУСКИЯ ПАТРИАРХ НЕ СА БИЛИ ЗАСЕКРЕТЯВАНИ, НЕ Е ИМАЛО И СТЕНОГРАМА

Разговорите на държавния глава Румен Радев с руския патриарх Кирил не са били засекретявани, нито е водена стенограма. Това обявиха от президентството като изрично подчертаха, че Радев отстоява твърдо българските интереси.

Коментар на Actualno.com: Нищо случайно няма! Не може да се стенографират и запазват за поколенията сложните орално-коитални техники, с които държавният глава е отговорил! Това е търговска марка и следва да се плаща за уроци по ползването ѝ! А и щом президентът се кълне, че не се е държал като козируващ редник, ние нямаме нужда от доказателства, моментално ще му повярваме.

Петък, 9 март

ЖОЗЕФ ДОЛ: СОЦИАЛИСТИТЕ ЗАВИЖДАТ, ЗАЩОТО БОЙКО БОРИСОВ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ ШЕФ В ЕВРОПА

“От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Бойко и какво прави Бойко”. Това заяви, президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

Коментар на Actualno.com: Което си е вярно, вярно си е. В Европа "по-" от Бойко няма. Остава някаква мижава конкуренция извън Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com