Сидеров се разсърди на ГЕРБ - оставили ДПС да ги критикува

3177
Сидеров се разсърди на ГЕРБ - оставили ДПС да ги критикува
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров отправи критика към коалиционния си партньор от ГЕРБ Цветан Цветанов, че по време на срещата между българските и европейските политици в парламента днес е замълчал, когато лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е говорил за участието на националисти във властта.

Днес (12 януари) председателят на парламента Цвета Караянчева и лидерите на политическите групи се срещнаха с председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер и еврокомисарите.

Сидеров: Ще докажем на Европа, че патриотичните формации са надежден партньор

Линията за повишаване на стандарта на живот, стандарта на бизнес и социалния климат, ще продължи и ОП ще бъдем гарант за това, заяви ...

"Имаме дипломатическа ситуация и е грешка, че Цветанов не прави предварителна среща с парламентарните сили, за да се разберем. Пред Юнкер и еврокомисарите Карадайъ говореше за националистите в управлението, а Цветанов не реагира. И аз можеше да говоря срещу ДПС", обясни Сидеров пред журналисти след срещата. Той каза още, че е подарил ракия на Юнкер, предава "Дневник".

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер се срещна с председателя на 44-ия парламент Цвета Караянчева.

След срещата на четири очи с Юнкер, по време на която го е уверила, че антикорупционният закон ще бъде обнародван до 10 дни, Караянчева каза, че българският парламент ще участва активно в дискусията за бъдещето на Европа, която има нужда от сигурност, стабилност, икономически растеж и повече работни места.

"Откакто българската дипломация съществува, тя е успяла да хвърли мостове не само в Западните Балкани, но и сред други страни като Турция. Затова сме доволни от присъствието си тук", каза преди срещата Жан-Клод Юнкер.

ДПС: Ще продължим да искаме преформатиране на властта

Ще продължим да участваме активно в общоевропейския процес. Ще бъдем опозиция на управлението и ще търсим не само корекцията на поли...

От пресцентъра на БСП съобщиха, че на срещата с ЕК лидерът на БСП Корнелия Нинова е говорила колко е важен социалният стълб в Европа за БСП. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки е казал, че днес България понася много негативи като най-бедната и корумпирана държава в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика