Симеонов очаква от Каракачанов да си изчистят отношенията

2656
Симеонов очаква от Каракачанов да си изчистят отношенията
Снимка: БГНЕС

Сериозните въпроси в една коалиция се разглеждат там, където им е мястото - на политически съвет, а не в телевизионни студиа. Редно е такива неща да се обсъждат на коалиционен съвет.

Така отговори в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов на въпрос дали управляващата коалиция ще се разпадне, ако бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, както заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по-рано.

Писмото на НФСБ срещу Ска Келер стигна и до Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е провел разговор с германската евродепутатка Ска Келер и с българските власти зар...

По думите на Симеонов в парламентарната група на Патриотите има "наслоени няколкомесечни напрежения, като все още няма никакво желание да бъдат решени проблемите, които пораждат напрежение".

Това е най-вече от страна на колегата Каракачанов. Там има едно голямо деформиране на медийните представяния в коалицията. Все пак това е коалиция от три партии със съответните споразумения, взаимоотношения и изяви. В случая цялото медийно пространство е узурпирано от представителите на ВМРО, което е проблем от няколко месеца и се надявам да го решим в най-скоро време, обясни Симеонов.

Той каза, че от Каракачанов зависи да си изчистят отношенията.

"Но аз мисля, че това са болести на растежа, които са преодолими, поясни Симеонов.

Той заяви, че не е имал тайна среща с Цветан Цветанов. "Няма истина в това. Утре някой може да каже, че всеки ден се чувам с Кончита Вурст и изпълнявам нейните указания. Как виждате Цветанов, който е близо 10 години по-малък от мен, да ми определя поведението? Това някой вярва ли го сериозно?", попита риторично вицепремиерът.

Властта се разграничи от острата реакция на Симеонов срещу Ска Келер

Позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Това съобщиха от правителствената информацио...

Двама измислени социолози говориха, че Валери Симеонов имал властови амбиции и бил неефективен като политик. Защо по този начин във вашето студио се извършват такива манипулации?, попита вицепремиерът.

По отношение на референдума Валери Симеонов заяви, че НФСБ няма да го подкрепи и ще гласува против Конвенцията. "Тя няма да бъде подкрепена от НФСБ, но и референдум няма да бъде подкрепен също, защото това са 30 млн. лв. грешни пари, които ще бъдат похарчени за една глупост.

Няма да излязат бабите, които да гласуват, за някакви непонятни работи, които не ги разбират. По такива теми не се прави референдум. Досега провежданите референдуми в България за всички, мисля, е ясно, че са абсолютен провал, отбеляза Симеонов. По думите му тази тема се преекспонира за политически цели, а тя е сериозна, рискова.

Казусът с парк "Пирин"

Това, от което аз се притеснявах от преди Нова година, се случи. Ако бяха приели моето предложение на 15 декември, когато беше отхвърлено това предложение от Министерски съвет, да се промени концесията на ски зона Банско, тогава щеше да мине по стария закон. От 1 януари влезе в сила новия Закон за концесиите, в момента няма още наредба, трябва да се направи тази наредба и по новия закон ще отнеме 15-20 дена, за да се промени концесията през Министерския съвет. Предстои промяна в концесията, която е лично мой ангажимент. Два пъти ще се увеличи концесионната такса на концесионера, без да се променят приходите на концесионера. Не се излиза на един сантиметър от зоната. Никакво застрояване на Пирин няма да има, даже ще бъде намалена концесионната зона, коментира Валери Симеонов по повод втория кабинков лифт на Банско.

Симеонов за ВМРО: Правят си политическа реклама с референдума

Не ми харесва идеята за референдум за Истанбулската конвенция да се плаща с държавни пари. Това е поредната политическа самореклама. Ко...

Ситуацията с парк "Витоша"

Има текстове за промяна на стария план за управление, което да позволи да се ремонтират всички лифтове. Ще се изградят и нови ски писти, защото в момента има само една законна  ски писта. Останалите се водят като ливади, разясни намеренията за развитие на зимния туризъм вицепремиерът.

Джапанки, стилажи и море

В Слънчев бряг улиците и тротоарите трябва да минат към общината. Това е съгласувано с министър-председателя Бойко Борисов, каза Симеонов.

С други думи, Слънчев бряг трябва да се издърпа от ръцете на мутрите, които са си го разпределили в момента - такива като Божо - Кравата, като Радо - Слънцето - и да се върне в ръцете на общината с пълната подкрепа на държавата.

Симеонов срещу Каракачанов за референдум за гей браковете

Вицепремиерът Валери Симеонов и съпредседател на "Обединени патриоти" нарече "глупотевина" идеята на колегата си Красимир Каракачанов з...

Преместваемите обекти съсипват туризма. Всичко това трябва да се разкара, но има съпротива, защото има интереси. Важното е да се направи така, че 4 млрд., които не влизат в туризма, да влязат, поясни вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика