Симеонов отрича разговори за министри, неглижира скандала Дончев - Цацаров

1940
Симеонов отрича разговори за министри, неглижира скандала Дончев - Цацаров
Снимка: БГНЕС

Все още не сме подписали коалиционното споразумение. Разбрахме се за стратегическите приоритети. Сега приключваме стратегическото споразумение за работата ни в коалицията – Библията на бъдещите ни отношения. Не знам защо има такива огромни очаквания в медиите относно имената на министрите – чакаме поредните месии, които да оправят нещата. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира защо още няма нито една официална дума за състава на бъдещото правителство.

Не сме говорили за никакви кадри, никакви места, не знам защо не ни вярвате – явно никой не вярва на политиците, добави Симеонов. И каза още, че не е чистоплътно да изтъква, че патриотите били водещи в тази или онази област. В областта на икономиката и енергетиката нямахме почти никакви разминавания, уточни патриотът пред Нова телевизия. Той каза и, че тепърва ще се изяснява дали трябва да се търсят експерти в някои области, които да станат евентуално министри.

Борисов се чувства длъжен да направи правителство, обявява министрите на 3 май

Длъжни сме да направим правителство, всякакви други формули, дори математически, не излизат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борис...

Определено не е редно главният прокурор да прави срещи извън кабинета си, но това не е наказуемо. Не виждам нещо кой знае какво. Така Симеонов коментира срещата между Сашо Дончев и Сотир Цацаров. Според него никой не може да каже нищо и парламентът не трябва да се занимава с тази среща. Много по-важно е какво става с КТБ – какво става с тези 3,4 млрд. лева, източени от КТБ. Много по-важно е, че сега започва прокуратурата да проверява дали не липсва контрол върху ЕРП-тата от КЕВР, а аз подписах такъв доклад като депутат и част от временна парламентарна група още преди две години, настоя Симеонов. Той смята, че при толкова важни въпроси се правят нарочно „мероприятия” за отвличане на общественото внимание. Няма как медиите да не носят отговорност за черногледството, което се насади 27 години, смята Симеонов.

В българска телевизия турският посланик да слушам. Очаквах нещо по-отговорно, по-патриотично – например ансамбъл „Българе”. Така Валери Симеонов коментира вчерашното изказване на турския посланик Сюлейман Гьокче. Той използва думите „лудост и наглост” по адрес на Гьокче. „Тоя същия обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създаде новата протурска партия. На тоя същия президентът му чертаеше едни карти на духовната обвързаност на турския етнос на Балканите и май отиде и в Далечния изток”, изброи Симеонов. Има ли отговор по въпроса с работещите от Дианета в мюфтийството, добави лидерът на НФСБ.

Попитан относно отношението на ГЕРБ и Бойко Борисов към Турция, Симеонов избегна прекия отговор и набързо припомни, че България е по-стара държава от Турция и за нашата държава се лели реки от кръв. Турска провинция ли да ставаме – това ли е национално отговорно, попита риторично Симеонов. Той все пак каза, че „Обединени патриоти” ще поискат отстраняването на Сюлейман Гьокче от България. Смятаме и, че Надежда Нейнски трябва да бъде отзована от Турция – защото е подтиквала към създаването на максимален брой секции в Турция и е обяснявала как да се попълват декларации за гласуване, продължи Симеонов, според когото не е работа на български посланик да прави това. Засега е денонсирано споразумението за сътрудничество между религиозните институции на Турция и България, добави Симеонов, който обяви това за "много добра новина".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика