След загубен бас с репортер на Actualno.com: Слави Трифонов още не мисли да прави партия

13486
След загубен бас с репортер на Actualno.com: Слави Трифонов още не мисли да прави партия
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Чух, че са се събрали някакви хора, които използват името ми. Така телевизионният водещ Слави Трифонов отговори на въпрос на репортера на Actualno.com Ивайло Анев, който гостува тази вечер в "Шоуто на Слави".

Слави покани нашия колега на гости, след като загуби бас от него. Басът беше дали депутатите ще направят мажоритарния вот в два тура с абсолютно мнозинство закон – колегата ни каза, че няма, а Слави Трифонов беше убеден в обратното.

Не мислех, че ще са толкова дебелокожи депутатите – така Трифонов обясни защо е загубил баса. По думите му той е сбъркал в преценката си, че народните представители биха направили причинно-следствена връзка между резултата и мащаба на референдума и това, че те също са избрани от същите избиратели.

ГЕРБ опитва да измисли ефективен начин да прекара мажоритарния вот

Мажоритарната изборна система изглежда остава цел за ГЕРБ, като е напълно възможно партията на Бойко Борисов да опита да инициира нов р...

На директен въпрос на Ивайло Анев защо не опита да промени нещата отвътре т.е. като създаде партия, след като не успял отвън т.е. чрез протест, шоуменът отговори, че не обича да прави неща, които не са добре измислени. Според него всяко начинание трябва добро обезпечение, както и подходящи хора, за да може да се превърне във факт. Той не влезе в повече подробности в темата, като се оправда, че "Шоуто на Слави" се излъчва по частна телевизия и разговорът навлиза в темата "това предаване ще се излъчи ли или няма да се излъчи". Освен думите, че "някакви хора му ползват името", Слави Трифонов не коментира по никакъв друг начин съобщение във Facebook, че ще има публична среща в кино "Люмиер" в София, организирана от граждани – на 24 юни, от 13:00 часа.

Снимка: Стоп кадър

Трифонов подчерта и, че мрази израза "намеквам" – предпочитал да е директен и твърд. Когато се колебая между два или повече избора, избирам това, което ще ме накара постъпя достойно, каза още той. Слави изрече тези думи, след като първо обяви, че депутатите поне можели да вкарат в пленарна зала и да обсъждат мажоритарната система в два тура с абсолютно мнозинство – дали да бъде точно така или както е във Франция, но след като стана на въпрос, че БСП може да вкара в парламента законопроект с предложение за смесена система (бел. ред. – 120 депутати да се избират мажоритарно, а 120 да се избират пропорционално), Трифонов обяви, че "това не е волята на народа", изразена на референдума, иницииран от него.

Освен това Слави не намери и отговор защо когато той излизаше на протест пред Народното събрание, е имало толкова малко хора. Очаквах да са повече, призна той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика