София все пак маха паветата от бул. "Прага"

2963
София все пак маха паветата от бул. "Прага"
Снимка: Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт

Столичната община ще асфалтира бул. "Прага" въпреки становището на Министерството на културата и прокуратурата паветата да не се махат.

От "Московска" 33 не възнамеряват да се съобразят с тази заповед, затова в началото на юли, когато стартира реконструкцията на "Прага", изпратиха писмо до министерството, в което обясняват защо трасето на булеварда трябва да бъде асфалтирано. Според общинарите запазването на паважа не е добра идея, тъй като булевардът свързва две големи асфалтирани улици и каменните блокове не са добра настилка за преминаващите оттам линейки.

Министерство на културата иска павета на бул. "Прага", общината - не

Министерство на културата и прокуратурата очакват паважа на бул. Прага да бъде възстановен. Столична община обаче иска асфалт. Това пи...

Въпросът със запазването на паветата на бул. "Прага" стигна и до прокуратурата, след като заинтересовани граждани се обърнаха към нея. От държавното обвинение са подкрепили становището на министерството. "Няма нищо ново, което да е допълнително. Ние сме изпратили възражение на това решение, което е на база заповед. Чакаме отговор от Министерството на културата вече не малко време", съобщи по време на проверка на ремонта на бул. "Шипченски проход" зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. По думите му запитването до магистратите е направено предимно от хора, които не живеят в района на бул. "Прага".

В."Сега" писа, ремонтът на бул. "Прага" трябваше да приключи във вторник, но заради подновяване на канализацията се забави. В момента фирмата изпълнител трамбова новото пътно платно, а в най-скоро време трябва да започне и поставяне на бордюрите и асфалта. От общината обещаха движението по булеварда да бъде възстановено на 31 август.

Междувременно Крусев съобщи и че ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" няма да започне тази година, както се очакваше. Пред "Сега" той обясни, че все още няма избран изпълнител, който да извърши реконструкцията му. Очаква се подновяването на емблематичната улица да започне догодина. Зам.-кметът обаче не се ангажира да посочи кога точно ще се случи това.

От днес пък се възстановява движението по бул. "Шипченски проход". Вчера бяха последните довършителни работи там. "На бул. "Шипченски проход" се обновиха изцяло пътни платна, изгради се и нова канализация. 10 години е гаранцията за всички съоръжения, които се изграждат, а за пътните настилки и платната е 5 години. Веднага след ремонта на "Шипченски проход" трябва да започнат и довършителните работи на платното на бул. "Асен Йорданов", който също е в ремонт. "Под бул. "Асен Йорданов" се изграждат и нов топлопровод и водопровод, които са изцяло за "София тех парк" и едва тогава асфалтираме и подновяваме пътните платна", уточни Крусев. Ремонтът на бул. "Асен Йорданов" се очаква да приключи за около седмица. Пътното платно ще бъде асфалтирано през нощта, тъй като няма жилищни сгради. Цялото асфалтиране ще трае 10 часа. Общата стойност на ремонта на двата булеварда възлиза на около 3 млн. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София