Солидна сума дарения са получили партиите за вота

1878
Солидна сума дарения са получили партиите за вота
Снимка: БГНЕС

Политическите сили са получили 1 207 337.23 лв. парични дарения и близо 800 дадени за безвъзмездно ползване автомобили и имоти за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори в неделя.

Това става ясно от справка на Сметната палата към 12 часа на 24 март, разпространена ден преди изтичането на крайния срок за декларирането на информация за кампанията.

14 000 служители на МВР ще охраняват изборите

Във връзка с изборите общо 14 000 служители от МВР пряко ще бъдат ангажирани в охраната на изборните места и секции. Това каза замест...

Единният регистър по Изборния кодекс в одитната институция ще бъде затворен в 24.00 часа на 25 март 2017 г., припомниха от Сметната палата.

Онези партии и коалиции, които не подадат задължителната информация за включване в регистъра, ще бъдат санкционирани от 3 хил. до 10 хил. лв.

От справката става ясно, че направените към отчетения момент парични дарения са общо 1803. Безвъзмездно предоставените движимо и недвижимо имущество и услуги са общо 795, от които над 700 са дадени зае ползване лични автомобили.

В кампанията участват 830 социологически и рекламни агенции, както и агенциите за осъществяване на връзки с обществеността.

Отварят 24 избирателни секции в затворите

24 избирателни секции са разкрити в поделенията на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ /ГДИН/, като за обезпечава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика