The Times: Ще спечелят ли консерваторите парламентарните избори?

2074
The Times: Ще спечелят ли консерваторите парламентарните избори?
Снимка: iStock

Борис Джонсън не свика тези избори просто, за да реализира Brexit. Той го направи, защото си мисли, че ще победи и ще получи своя мандат като премиер за следващите пет години, пише авторитетното британско издание The Times, цитирано от "Фокус". Ето какво се казва още в материала:

"И ако погледнете анкетите, знаците изглеждат добри за Джонсън. Консерваторите имат 14% преднина пред лейбъристите, докато Джереми Корбин има най-нисък рейтинг от всички партийни лидери. На тази основа торите могат с основание да очакват да излязат с мнозинство от над 40 депутати в следващата Камара на общините.

Но мнозина предричаха, че Тереза Мей ще спечели парламентарните избори през 2017 година с мнозинство от над 100 депутати. Вижте какво се случи тогава.

Както отбелязва експертът по социологическите проучвания Джон Къртис, преднината на Мей от 16 процента в анкетите е била дори по-голяма от тази на Джонсън в този момент на кампанията, но тя се е стопила до само 2,5% в деня на вота.

Хилари Клинтън разкритикува Борис Джонсън заради доклад за руска намеса

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън разкритикува британския премиер Борис Джонсън и британското правителство заради отказа ...

Консерваторите също ще трябва да спечелят места от лейбъристите, просто за да изравнят 317-те депутати, които Мей спечели миналия път.

Въпреки това, ако съществения отлив на лейбъристи към Консервативната партия в текущите анкети се реализира на урните, има близо 50 места на работническото движение, които могат да преминат към торите. Спечелването им ще е повече от компенсация за загубите другаде.

Нещо повече, те са непропорционално разположени в северната част на Англия и Мидландс, където мнозина избиратели подкрепиха излизането от ЕС, макар че при 55% средната подкрепа за излизане в тези райони, тя е само малко над 52% от гласовете в цялата страна.

Колумнистът на „Таймс“ Дани Финкълщайн посочва, че консерваторите правят две неща, които затрудняват победата им. Те се опитват да си осигурят повече депутати за евентуалното им четвърто поредно правителство, нещо, което не се е случвало преди в модерната политика на Великобритания.

Също така, те „целят да уволнят някои стари избиратели и да наемат някои нови, които все още не са приели работата“.

Заподозряха Сорос в опит да осуети Brexit

Американската милиардер Джордж Сорос е изправен пред възможно разследване в Обединеното кралство. По данни на вестник Daily Mail, цитир...

Напълно възможно е торите да загубят традиционните консервативни избиратели, които искат оставане в ЕС и в същото време да не спечелят лейбъристите, които искат излизане от Съюза.

А на Лейбъристката партия не й трябва мнозинство, за да дойде на власт. На нея просто й трябва Консерваторите да нямат такова.

Трудно е да се види от кого ще получат подкрепа торите, ако са най-голямата партия в парламента, но без болшинство. От Шотландската национална партия (СНП)? Очевидно не. Либерал-демократите? Е, те биха настоявали да спрат Brexit по един или друг начин, условие, което консерваторите не могат да приемат.

Демократичната юнионистка партия (ДЮП)? Не и след като Джонсън ги предаде заради последното споразумение за оттегляне с Брюксел.

Така че, ако господин Джонсън не спечели мнозинство, шансът Корбин да се окаже в Даунинг стрийт 10 е огромен."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

F-16 ще трябва да ударят най-ефективното руско оръжие в Украйна (ВИДЕО)

Как Русия манипулира умовете ни всеки ден: Наръчник за връщане към реалността

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари