Трайков за Апартаментгейт: Изненадан съм, че политици с опит постъпват така

5957
Трайков за Апартаментгейт: Изненадан съм, че политици с опит постъпват така
Снимка: БГНЕС

Изненадан съм, че политици с такъв дълъг опит могат да постъпят по този начин – аз, докато бях във властта, не съм си позволил да купя и да продам нищо, нула – дори акции от дружества на Българската фондова борса, защото винаги си правя сметка как през две стъпки може да се направи връзка с нещо – това мисля, че е задължителен филтър, който трябва да има всеки политик. Това каза в ефира на bTV бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков.

„В случая скандалът стана мега скандал, защото нещата са много ясни и хипотезите са само две – или това е действителната цена и тогава, когато си във властта и от теб зависи щастието на продавача, очевидно не сте равнопоставени в сделката, или това не е истинската цена и нещо се крие. Ти, когато си политик, във властта, не може да допуснеш хората да приемат едното от двете, че е вярно.

Трайчо Трайков: Няма начин АЕЦ "Белене" да е печеливша

Няма начин АЕЦ "Белене" да е печеливша, когато започне да произвежда енергия. Не вярвам да се намерят инвеститори при условията, които ...

Не случайно по тази причина ето такива хора, за които говорим, те не си отиват или се връщат отново след такива грандиозни катастрофи за милиони и милиарди, но изгарят по такъв не маловажен, но в съпоставка сравнително по-дребен… и аз мисля, че Борис с безспорния си тактически усет това много добре го.. при него си отиват хора за скъпи чанти, за скъпи обувки, часовници, които са ги видели. Нека си ги носят вкъщи, но да не се види”.

По времето на бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков подалият оставка днес Красимир Първанов заради евтин апартамент от „Артекс“ бе уволнен като шеф на НЕК заради подписване на анекс с руснаците за АЕЦ „Белене“.

Трайчо Трайков припомни, че в края на март 2011 г. е изтичал срокът на подписан документ, по който НЕК и „Атомстройекспорт“ са се договаряли за изграждането на АЕЦ „Белене“.

Той добави, че няколко месеца преди това е разговарял с руския министър и негови представители и им казал, че докато няма окончателен договор, иска да спрат да произвеждат каквото и да е. Той уточни, че всичко това е било поръчано по времето на Станишев през 2008 г. и допълни, че още в началото, когато е станал министър е поставил въпроса, че след като приключат с производството на каквото са започнали – не иска да започват нови неща, за да ограничат щетите и за тях, и за нас. Това е бил и мандатът на Красимир Първанов, който е щял да сложи подпис под споразумението, обясни Трайков и допълни, че Красимир Първанов е знаел за това решение.

Продължава делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков

Днес, 5 март, Специализираният наказателен съд ще проведе заседание по делото, в което обвиняеми са Симеонов Дянков, Иво Прокопиев и Тр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика