Транспортният министър иронизира тънко Светослав Малинов заради отсъствието за пакет "Мобилност"

3853
Транспортният министър иронизира тънко Светослав Малинов заради отсъствието за пакет "Мобилност"
Снимка: БГНЕС

Всеки евродепутат си организира графика и никога не е имало притеснения, че някой ще присъства или няма да присъства на заседание на Европейския парламент. Нашият яд идва от това, че нашата 17-членна делегация можеше да реши съдбата на целия пакет "Мобилност" за целия 750-членен Европейски парламент. Това заяви транспортният министър Росен Желязков след снощното фиаско с гласуването на пакет "Мобилност".

Коментарът на транспортния министър дойде заради оправданието на един от липсващите български евродепутати за гласуването на дневния ред за тази седмица на Европейския парламент (ЕП) - Светослав Малинов (другите бяха Николай Бареков и Неджми Али, като Бареков директно си каза, че иска пакет "Мобилност" да мине). Малинов се оправда, че заради проблеми на летището във Франкфурт не е успял да стигне навреме. Припомняме, че той влезе в ЕП с преференция, измествайки в листата на Реформаторския блок Меглена Кунева, като при формирането на листата имаше коментари как се е съгласил да влезе в нея, при положение че нарече преди време Кунева "червена кукувица".

Заради трима липсващи български евродепутати ЕП ще гледа сега спорния пакет "Мобилност"

Спорният пакет „Мобилност“, който предизвиква остра реакция сред българският транспортен бранш, ще бъде разгледан от ЕП в с...

Росен Желязков заяви пред Нова телевизия, че самолет със 7 евродепутати е получил бърза писта от РВД, тъй като е бил задържан заради логистични проблеми на летището във Франкфурт. Справка на Actualno.com показа, че полетът на Светослав Малинов е трябвало да излети в 14:15 часа следобед в понеделник (25 март), да пристигне в 15:35 часа във Франкфурт и от там той да се придвижи с кола до Страсбург (гласуването беше в 18:00 часа). Преди този полет обаче има полет на WizzAir, който тръгва от София в 12:55 часа и пристига във Франкфурт в 14:30 часа. А в 10:25 часа от София излита полет на Bulgaria Air и каца в 11:45 часа във Франкфурт. Най-вероятно това е полетът, на който РВД е дал бърза писта и който са предпочели 7 колеги на Малинов. Освен това, в 6:30 часа сутринта в понеделник е имало полет на Lufthansa, който каца в 7:55 във Франкфурт. Actualno.com не е правил проверка на полети, при които има нужда от прекачване.

По думите на Желязков пред Нова телевизия, слаба организация имало и сред евродепутатите от Румъния и Литва. Гледаме напред, ще има алтернативни поправки, които да "затормозят" работата в пленарна зала, за да не може пакет "Мобилност" да мине за оставащите две сесии от "живота" на този Европарламент, стана ясно от думите на транспортния министър. Желязков изрази опасение, че сега поддръжниците на пакета искат той да изглежда по-близо до визията на австрийското председателство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Рокадите в министерствата продължават, Йоловски и бивш министър на Радев се връщат (СНИМКИ)

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Доц. Искрен Иванов за рокадата в правителството: И друг път сме виждали министри-еднодневки

Не служебен, а партиен кабинет: Йотова настоя Главчев да докаже дали е независим (СНИМКИ)

Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

С руска пропаганда Петър Волгин и "Възраждане" тръгват към евроизборите

Министър Павлова: Законност и справедливост не са кухи фрази

Киселова за рокадата на външния министър: Главчев да обясни и да се разграничи от Борисов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика