Тръмп със скандална пресконференция за Шарлотсвил: Всички са виновни

6178
Тръмп със скандална пресконференция за Шарлотсвил: Всички са виновни
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново скандализира и предизвика множество негативни реакции заради негови изказвания на пресконференция в Trump Tower вчера. Изявлението на Тръмп идват по повод сблъсъците от събота (12 август) в американския град Шарлотсвил. Тогава поддръжници на крайнодясната идеология и антирасистки активисти влязоха в кървави сблъсъци, а губернаторът на щата обяви извънредно положение.

На пресконференцията, коментирайки безредиците, Тръмп обясни, реагира гневно на въпрос за неговата вина за събитията, завършили с кръвопролитие, като заяви, че „и двете страни имат вина“, пише CNBS. „Има две страни в историята", каза президентът.

Лятото на ядрените им бомби, закани и смехории

Президентът Реджеп Тайип Ердоган се стреми към разработването на атомна бомба в Турция. За това писа британският вестник The Daily Expr...

Попитан от репортер защо е чакал толкова много преди да даде изявление по случая, той обясни: "Не съм чакал много...Когато правя изявление, държа да съм точен. Искам да познавам фактите... Гледах много внимателно, много по-внимателно от повечето хора. От едната страна имаше група много агресивни хора, но и хората от другата страна бяха много агресивни... Никой не желае да каже това".

"Както казах в събота - спомнете си това, ние най-категорично осъждаме тази нелепа изява на омраза, фанатизъм и насилие", добави Тръмп. Въпреки казаното президентът на САЩ сякаш се опита да оправдае част от расистките действие по време на безредиците: "В първоначалната демонстрация участваха хора, които протестираха срещу премахването на статуя на генерала от армията на Конфедерацията при Гражданската война Робърт Лий, а не привърженици на идеята за превъзходството на белите... Осъдих неонацистите, но не всички там бяха неонацисти или бели расисти", бе категоричен Тръмп.

Той подкрепи и своя стратег, който се замеси в скандала - Стив Банън, подръжник на американската алтернативна десница: "Обичам Банън, той е приятел, каза президентът, като подчерта, че той е "свестен човек", който е дошъл късно в екипа му и остави във въздуха да се носят съмнения за бъдещето му.

Лидер на синдикална федерация в САЩ излезе от президентския съвет заради Шарлотсвил

Лидерът на най-голямата федерация на профсъюзите в САЩ AFL-CIO Ричард Трамка излезе от президентския съвет след думите на държавния гла...

Припомняме, че по време на сблъсъците 20-годишен мъж се вряза с автомобила си в тълпа от демонстранти, убивайки една жена. По този повод Тръмп заяви: "Водачът на колата е позор за себе си и семейството си... Можете да го наречете както искате. Аз просто ще го нарека убиец и това, което е направил, е ужасно, ужасно и непростимо нещо".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка