Валери Симеонов: Време е за оставка на Борисов, връщаме се към болшевизма

10719
Валери Симеонов: Време е за оставка на Борисов, връщаме се към болшевизма
Снимка: БГНЕС

„Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, в крайна сметка, неизбежно, възниква въпросът и за твоята оставка. Това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на страната“. Така лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира поредната оставка в редиците на ГЕРБ, в лицето на Делян Добрев.

По-рано днес парламентът прекрати депутатските пълномощия на Делян Добрев, който депозира оставката си. Това се случи след разговор с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Историята не се повтори, приеха оставката на Делян Добрев

Парламентът прие оставката на Делян Добрев като народен представител. Добрев напуска парламента, но остава областен координатор на ГЕРБ...

Причина за оставката стана медийна публикация, според която роднини на депутата са купували имоти в София на занижени цени. Добрев обаче остава областен координатор на партията в Хасково.

Лидерът на НФСБ подчерта, че той и депутатите от партията му не са подкрепили поредната оставка.

„Фокусът се насочва последователно върху отделни хора и се стига до това обезкървяване на това Народно събрание и няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателя“, заяви лидерът на НФСБ. По думите му Бойко Борисов има основна заслуга за процеса, който върви в момента, защото приема оставки на килограм и демонстрира, че "не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт".

"Някой си въобразява, че кадърните кадри в България са неизчерпаем източник. Непрекъснато се генерират от някъде. Делян Добрев е кадърен, отговорен човек. Изключителен специалист“, допълни още Симеонов.

Свиленски: С оставките Борисов си купува още политически живот

"Дали управляващите се справят с корупцията- го виждат българските граждани. Вече 3 - 4 седмици държавата се тресе от имотни корупционн...

Според него по-скоро на Делян Добрев му е писнало, защото всеки си има предел на търпението. „Всеки, освен помиярите, има предел на търпение. Много хора визирам“, допълни още Симеонов.

Според него процесите в държавата ни приближават към времето на великата културна революция на Мао Дзедун, когато се е разчиствал политическият елит точно с такива мерки и такива клеветнически кампании. „Ако някой от вас знае въобще за какво говоря. Надали сте чували за великата китайска културна революция“, каза Симеонов.

Във връзка с аргументите на премиера за оставките с морала, Симеонов призова да не му дърпат езика. „Мисля, че се прекалява, повторих. С тази кампания по разчистване на кадърни хора".

"В крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности, неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка. Какво означава това? Това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Няколко оставки – да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм. Това е връщане на времената в първите дни след 9 септември“, допълни Симеонов. Според него сме свидетели на болшевизация на обществото.

БСП: "Апартаментгейт" е следствие на модела ГЕРБ, Борисов предаде и превозвачите

„Една седмица цяла България се занимава с апартаментите на властта. Гадае се каква ще е съдбата на Цветан Цветанов, как Бойко Бор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика