Военни командоси и отряд ”Кобра” търсят Росен Ангелов

5276
Военни командоси и отряд ”Кобра” търсят Росен Ангелов
Снимка: БГНЕС

Командоси от специалните сили на армията, отряд "Кобра" на МВР и жандармерията се включват в издирването на Росен Ангелов в Искърското дефиле. Това е било решено на съвещание в Столичната дирекция на полицията тази сутрин, съобщи БНР.

Гранична полиция пък ще предостави свои високопроходими джипове. На заседанието са участвали премиерът Бойко Борисов, главният секретар на МВР Младен Маринов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и екипът, който разследва шесторното убийство от Нови Искър.

Кметът на Луково: Полицията завари къщата на Росен Ангелов затоплена и с включен компютър

Когато полицията е влязла в къщата на Росен Ангелов над с. Луково, там е било топло, а компютърът е работел. „Имаше включени еле...

56-годишният Росен Ангелов бе обявен за общодържавно издирване снощи, като основен заподозрян за жестокото престъпление. Снощи полицията е открила къща във вилната зона на село Луково, в която вероятно се е крил заподозреният. Кметът на Луково Румен Колев разказа, че в къщата е открита храна, включен компютър и е било топло, заради което се предполага, че бившият затворник е успял да избяга малко преди спецсилите да нахлуят в сградата.

Районът е трудно проходим, а профилът на издирвания показвал, че е добре запознат с терена и подготвен да оцелее в планината, разказаха участници в съвещанието.

В дефилето има над 300 къщи, които са необитаеми през зимата и Ангелов може да се укрива в тях. Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от дефилето, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com