Зам.-министър Манолев подаде оставка заради разследването на имота му

3996
Зам.-министър Манолев подаде оставка заради разследването на имота му
Снимка: ГЕРБ

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. „Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Прокуратурата разследва построил ли е Александър Манолев имение с европари

Върховна касационна прокуратура започва проверка на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев във връзка с публикации в мед...

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов. Така оставките заради съмнения около имотни сделки вече са четири - Цветан Цветанов, Цецка Цачева, зам.-министърката на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов 

Малко по-рано през деня стана ясно, че Върховна касационна прокуратура започва проверка на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев във връзка с публикации в медиите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, съобщиха от прокуратурата. Както Actualno.com писа, цитирайки разследване на "Биволь", Манолев е собственик на имот, в който е построена къща за гости, която е финансирана по проект на Програмата за развитие на селските райони със сумата от 380 000 лв.

Любопитен факт, е че плащането е одобрено през декември 2015 г. от Държавен фонд земеделие (ДФЗ), само месец, след като Манолев е назначен за заместник-министър на туризма. Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд "Земеделие", заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони (ПРСР), цитиран в публикациите – "Изграждане на жилищна сграда за гости в м."Чинар куши" гр. Сандански". Снимка: "Биволь" В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка "Разнообразяване към неземеделски дейности" от ПРСР за периода 2007г. - 2013 г.

Повече за казуса може да прочетете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика