X
 
 

10 райски плажа по българското Черноморие (СНИМКИ)

22403 2
photo of 10 райски плажа по българското Черноморие (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver
По българското Черноморие все още има незастроени и чаровни кътчета. Места, на които можете да поплувате в кристално чиста вода и плажове, на които няма нужда да се блъскате с още хиляди туристи. Единствено звукът на вълните и някоя птичка от близката дива гора прекъсват пълната тишина и спокойствие.

Ето 10 такива плажа, които да посетите по време на почивката си.

1. Болата

Представлява малко заливче с пристанище край нос Калиакра. Морето е спокойно и красиво, плажът е с естествен произход и е уникален поради скалистите брегове в района. Пясъкът е чист и приятен, а водата плитка и бистра. Заливът предразполага към гмуркане и подводни снимки. В скалните масиви около плажа посетителите могат да открият издълбани пещери. Мястото е част от защитена зона "Комплекс Калиакра" и е член на клуба "Най-красиви заливи в света".

2. Иракли

Това е един от малкото плажове, запазили дивата природа на българското Черноморие. Плажната ивица е дълга над 3 км и е покрита с фин, светъл пясък. Водата е прозрачна и чиста, а гората наоколо е изпълнена с живот. Може да чуете песента на птиците или да се разходите на сянка. Плажът обикновено е усамотен, тъй като мястото е по-трудно достъпно. Ето защо можете да видите делфини във водата.

Чадърът, който изкарва повече от теб

Тук ще стане дума за истински икономически анализ, дълбочинна статистика и сериозно проучване на трудоспособността на чадърите и покрай...

3. Бутамята

Един от най-посещаваните плажове в района на Синеморец и сред най-обичаните по южното Черноморие. Поради местоположението си, заливът осигурява леко вълнение, което привлича сърфистите. Плажът е обграден от красиви скали, приличащи на фигури. Пясъкът е фин, а водата топла. Мястото е охраняемо и чисто.

4. Камчия

Българският туризъм: глупост, лакомия и мутренска наглост

„Всеки преце́ня къде да ходи и всеки има право на избор“, казва министърката на туризма. Нейният избор е ясен - щом наближи...

Спокойно и тихо място за отдих. Перфектното място за любители на дивите пейзажи и по-усамотените плажове. Курортът се намира в сърцето на резерват "Камчия", известен и с реката си, привличаща любители на каякинга.

5. Шкорпиловци

Малко популярен, но изключително красив и запазен плаж. Прилича на Камчия с изключение, че няма голяма река в близост. Плажната ивица е най-дългата и най-широката в България. Любимо място за поколения къмпингуващи, а цялата местност е пример за екологично чист район. Точно зад плажа се намира защитената местност "Камчийски пясъци".

ОСТАНАЛИТЕ ПЕТ ПЛАЖА В IWOMAN.BG

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 2 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Нека да дойдат бетоновозите... как така диви плажове ?!?! Ще вземат пак хората да се натресат на българското черноморие.
  • марги 1 марги преди 1 месец Профил на трол?
    Вие какво, давате идеи за бетонирането им?!?!
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...