Дестинации в България за един уикенд - Пловдив

2478
Дестинации в България за един уикенд - Пловдив
Снимка: БГНЕС

Древен и вечен. Така описват всички красивия Пловдив, който е една прекрасна идея за посещение в идните месеци. В момента можете да намерите наистина приятни апартаменти под наем в центъра на града на ниска цена и определено си струва да отделите поне една събота и неделя, за да се разходите и да опознаете втория по големина град в България. Не отивайте с очаквания, че ще бъдете разочаровани от това, че не става дума за някое малко китно градче - историята и културният живот, с които Пловдив ще ви изненада не са за изпускане. Вярно, че няма да може да седнете в ресторантите и да усетите чудната им атмосфера, но ако сте кулинарни фенове, то може да поръчате храна за вкъщи. 

Разбира се, няма как да говорим за Града под тепетата без да споменем най-емблематичното нещо за там - именно тепетата и Стария Пловдив. Разбира се, класическата комбинация е да се разходите из стария град, да направите една снимка на Хисар Капия и да се качите на тепето, от където да се радвате на гледката, но аз бих ви приканил да откриете и така нареченото тепе на Альоша, около, което се извива красив парк. Самата статуя на върха поражда много дискусии в наши дни, но безспорно това място е една от красотите в сърцето на Пловдив. Разходка по главната пешеходна улица също е задължителна, а отбиването в Капана - още повече! Кварталът на творческите индустрии може да ви изненада много приятно. 

Три места в България, които да (пре)открием през есента

Вече официално изпратихме лятото и помахахме на есента за добре дошла. Дните ще станат по-къси, утрините и вечерите - по-студени, а лис...

Гледайки назад към античните времена трябва да споменем Античният театър, както и античният стадион долу в центъра на града. Голямата и малката базилики също трябва да присъстват сред задължителните обекти за посещение. Можете да мините и покрай римския акведукт, за да се насладите на градежите от миналото. Природонаучният музей също е нещо, което трябва да се види с прекрасната си зала с пеперуди. 

Нека не забравяме, че повечето интересни места реално са в стария град - лапидариума и крепостните стени, етнографският музей, галерията "Златю Бояджиев", Балабановата къща, Хиндлиянската къща и къщата Клианти. Не пропускайте и най-старата църква в града - "Св. Константин и Елена". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Забраняват достъпа до една от най-странните природни забележителности в света

Евтини дестинации, които да посетим за Великденските празници (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com