Евърленд – развлечение по корейски

56501
Евърленд – развлечение по корейски
Снимка: Getty Images/Guliver

Увеселителните паркове са предназначени не само за деца, но и за забавление на техните родители и на хората, които все още таят нещо детско в себе си. Евърленд е един от най-известните и големи увеселителни паркове в Южна Корея и е задължителна спирка от програмата на всеки, който реши да посети страната със семейството си.

Паркът е разположен в град Йонгин и е олицетворение на колоритното въображение на корейците в пълния му блясък. Туристите трябва да предвидят поне два дни за посещение, защото атракциите са много и си заслужава да се видят всички.

#everlandkorea #everland #koreantrip #asiatrip

A post shared by dahyar (@hendayadahyar) on

Магията на Копенхаген: Градините Тиволи (СНИМКИ)

Земята, върху която е разположен паркът, е дарена от Крал Кристиян VIII за специфичните нужди на хората, а на Георг Карстенсен е била в...

Йонгин е главен град в Сеулски национален столичен район с население около 1 млн. души. От началото на новото хилядолетие той бележи рязко покачване на раждаемостта и е първенец в цяла Южна Корея по този показател. Освен на увеселителния парк Евърленд, той е дом и на най-голямото по рода си Корейско фолклорно селище.

Евърленд приема годишно около 6.6 млн. посетители и се нарежда на тринадесето място по посещаемост на увеселителни паркове в света. Наред с главните си атракциони, той предлага и зоологическа градина, както и воден парк, известен като “Карибския залив”. Евърленд отваря врати през 1976г. и е първият семеен парк в Корея. Първоначалното му име е много сложно и собствениците го преименуват, за да бъде по-разпознаваемо сред туристите.

Паркът предлага на своите посетители над 40 атракциона. Сред най-атрактивните от тях е сафарито, където хората могат да се доближат до много вълнуващи животински видове. Паркът е известен и с божествения си аранжимент от цветя и градините си, които са целогодишно на разположение на посетителите, след провеждането на Фестивала на розата през 1985г.

Най-зловещите места в България (ВИДЕО)

Изумително е колко призрачни места има в България. Забулени в мистерии и легенди, предавани от векове. В първата част вече ви показахме...

Обожавани от корейци и туристи семейни атракции са снежната шейна (първа по рода си и най-дълга в Корея), Карибският залив (отделен воден парк) и скоростната състезателна писта на Евърленд. С многобройните си вълнуващи атракции, паркът е едно от най-популярните места в Корея и се предпочита както от семейства, така и от приятели и двойки.

💕si motherland at everland 😘 #everlandkorea #tripnats✨

A post shared by Natalie Brines (@tayiebrines) on

Известен като “Мястото, където мечтите се сбъдват” и “Страната на целогодишните фестивали”, паркът е разделен на пет секции – “Американски приключения”, “Магическа страна”, “Европейски приключения”, “Зоотопия” и “Скоростни влакчета”, които са допълнение към, локализирания в непосредствена близост, Глобален панаир. Разположен до входа на Евърленд, този панаир е дом на интернационален базар, който е декориран с репродукции на  замъци от Франция, Близкия Изток, Испания, Индия и Русия. Това място привлича не само визуално, но и с многобройните архитектурни стилове, които въвличат посетителите в културата и историята на други нации.

Уникалните цветни градини на Евърленд, “Четири сезона”, са декорирана във френски стил. Архитектурата пък е в холандски стил, а самите градини са сцена на ежегодни фестивали на цветята – лалета от април до юни, лилии от юли до август, и хризантеми от септември до октомври. Невероятната атмосфера се допълва от лазерно шоу и музикални фонтани.

Просто очень красивый пруд) #безфильтра #korea #everlandkorea

A post shared by Кристина Игоревна (@kristina_nakhodka) on

#halloween #everlandkorea #nofilters

A post shared by Low Aik Siang (@yisiang96) on

Златибор - рай за почивка и отмора (СНИМКИ)

Полъхът на летните дни вече започва да завладява претовареното ни от работа и проблеми съзнание. Затова решихме да ви предложим едно ра...

Карибският залив е открит през 1996г. и е оборудван с разнообразни водни атракции. Изпълнен е по модел на карибските заливи и е декориран с каменни постройки в испански стил, палмови дървета, тропически растения и разбит кораб, като цялата атмосфера създава усещането за реална тропическа ваканция.  Водният парк предлага множество изправящи косата атракции, както и релаксираща рекичка за мързеливци. Морската зона генерира вълни с височина до 2.5 м. и е любима спирка на посетителите. Ако сте пред слънчасване, можете да влезете в закритата част, където за децата е предвиден детски басейн, а за възрастните такъв с вълни, както и релаксиращи спа процедури с билки като жасмин, мента и лимон. Предлагат се дори и топли, и студени бани.

Не е за пропускане и призрачната къща за забавления. Тя отваря врати през 2003г. и е разположена в “Магическата страна”. Атракциона предлага на посетителите забавно пътешествие в света на магията и мистериите, водени от малкия дух Спуки. Построена  е със съдействието на най-известната немска дизайнерска компания в сферата на атракциите.

Не на последно място, огромно внимание заслужава и скоростното влакче “Т Експрес”. Това е първото по рода си дървено влакче в Южна Корея и въобще в Азия. Дебютира през 2006г. и разполага с около 1.8 м. дълго дървено трасе. Екстремната атракция е любима на ученици и студенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Ето как инфлуенсъри опитват да привлекат млади туристи в Маракеш (ВИДЕО)

Това е най-големият пясъчен остров в света, ето къде се намира

Какво се случва с хвърлените монети във фонтана "Ди Треви" в Рим?

Топ 10 на най-посещаваните места в България от чуждите туристи (СНИМКИ)

Кои са 30-те най-атрактивни улици в света за 2024 година?

Защо Киото затвори за туристите улици в квартала на гейшите?

Защо туристите на този популярен остров не могат да напускат хотелите си днес?

Петте държави с най-добър баланс между работа и личен живот

Тази планина въвежда входна такса и ограничения за туристите

Най-влиятелните паспорти за 2024 година: Къде попада България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com