Къде да отидете на медения си месец: 10 места по ваш избор

2880
Къде да отидете на медения си месец: 10 места по ваш избор
Снимка: pixabay.com

И така, вече сте планирали сватбата и сте почти готови за нея. Какво ще кажете да решите, къде да отидете на медения месец, след официалната церемония и тържествата?

Разгледайте тези десет най-добри места в света, за да видите, дали отговарят на вашата представа за идеалното романтично бягство… Пък, кой знае, ако и финансовата независимост не ви възпира, то може да стягате куфарите:

1. Малдивите

Чудесен избор, ако обичате пясък, слънце и плажове. Модерните, но напълно тихи Малдиви се считат за идеалното място за бягство от света и са чудно кътче за търсене на уединение. Ако се наслаждавате на лазурната океанска вода и лилавите нюанси на залеза. Насочете се към Индийския океан за релаксация след сватбата.

2. Бали

Бали е популярен сред младоженците, търсещи спокойствие сред природата. Помислете за опции като Bukit, Ubud и Nusa Dua. Не забравяйте да подготвите стомаха си за азиатска храна навреме. Това ще е от полза, за да не развалите медения си месец с малко караница.

3. Сейнт Лусия

Островната държава Сейнт Лусия в Карибите е друга модерна дестинация за меден месец. Жива растителност, синя вода и тропически напитки под високи палми. Така изглежда мечтата, която се превръща в реалност. Не се изненадвайте, ако не искате да се върнете от там.

4. Лейк Луиз, Канада

Канадското ледниково езеро Луиз е невероятна дестинация за млади двойки, особено за зимен меден месец. През лятото е и много живописно: зелено-сините води, сред канадските Скалисти планини в парк Банф. Те ще останат в паметта ви завинаги.

5. Тофино, остров Ванкувър

Въпреки че Канада обикновено не идва на ум, когато мислите за романтични дестинации, Тофино на остров Ванкувър може да промени решението ви. Това е район с дълги плажове и спиращи дъха залези на тихоокеанското крайбрежие.

6. Гърция

Гърция! И това е чудесно място. Тази държава постоянно се нарежда в топ 10 дестинации за идеален меден месец. Изберете: Санторини, Атина или Делфи? Гърция винаги е привличала влюбени двойки като магнит.

7. Белиз

Искате ли екзотика? Отидете в Белиз! Съблазнителен, примамлив и запалителен. Така може накратко да опишете тази малка страна на полуостров Юкатан в Централна Америка. Гмуркане, тропически гори и невероятна дива природа. Пък, защо не и романтика?

8. Флоренция, Италия

Ако предпочитате древна архитектура, приказната Флоренция е вашата дестинация за меден месец. Червените покриви и синьо-зелените планини ще бъдат незабравим фон за пътуване. Флоренция е идеална за влюбени двойки, които обичат да се разхождат из града и да се насладят на италианската кухня.

9. Таити

От десетилетия Таити е популярна дестинация за младоженци. Сламени покриви, вълнуващ морски бриз и палми. Всичко това ще дари много удоволствие и наслада. Отидете във Френска Полинезия на почивка. Възхищението е идеалната дума да опишете медения си месец, а това може да стане именно тук.

10. Кения

Въпреки, че Кения обикновено не е в топ списъка на дестинациите за меден месец, все пак трябва да помислите за тази опция. Насочете се към природния резерват Luisaba, където може да отседнете на сафари ранчо. Повярвайте, кенийската пустиня може да бъде много романтична!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия