Къде да почиваме през зимата

4717
Къде да почиваме през зимата
Снимка: iStock/Guliver

С наближаването на зимния сезон всички смятаме, че дестинациите, които бихме искали да посетим намаляват сериозно. Това обаче в никакъв случай не трябва да бъде задължително. В мобилният свят, в който живеем вече не съществуват места, които немогат да бъдат достигнати в рамките на няколкочасов полет.

Ето защо е добре да отделите малко време в размисъл и да прецените просто в коя посока искате да тръгнете и дали искате да бъдете на топло или по-мразовито място. В крайна сметка всички хора сме различни и зимата за някои е сезон, в който някои биха предочели красотата на снега, други – романтиката на южен плаж.

Във всички случаи тук ще намерите няколко добри и силно желани дестинации, които са хитът на тази година.

Зимно приключение в европейските градове

Изживейте една незабравима зимна почивка във вечните европейски градове в Германия, Франция, Швейцария или където на практика пожелаете. Няма как да пропуснем красотата на коледните празници, на която можем да се порадваме в немските градове. Светлините и характерната храна по това време на годината отдавна са магнит за всички пътешественици и не напразно.

Едва ли има друго място, на което да преживеете подобна топла емоция, която ще направи коледните ви празници незабравими и достойни за всички снимки, които бихте си направили там.

За всички, които обичат топлината и искат да избягат поне за кратко от мразовитите месеци чудесен вариант са близките ни съседки с морски курорти като Гърция и Турция.

Далечни приключения през зимата

Искате да изживеете малко по-далечно приключение? Пред вас стои невероятната идея за почивка в Дубай през декември. Какво по-хубаво от това, докато останалите са облечени в якета и палта вие да сте насред златните плажове на тази привлекателна през последните години дестинация? Дубай предлага едни от най-вълнуващите изживявания на всички свои гости и ги поднася по един неповторим начин, който ще ви накара да се завъщате там отново и отново.

Ако пък оставате без думи пред балканското гостоприемство и сърцатото отношение към туристите можете да се доверите на различните предложения за пътуване в Белград, Охрид, Солун и много други предложения, които ще предизвикат единствено усмивки у вас.

Изпълнете студения декември с емоции, като можете да ги намерите също в Истанбул, където да се насладите на романтиката на града през нощта и уникалната кухня, която трудно може да срещнете другаде.

Класическата Виена също предлага неповторимо изживяване на всички, които предпочитат да прекарат няколко чудесни дни с шал и топла напитка на открито и сред исторически красивите сгради на града.

Будапеща може да ви впечатли не само по време на панорамните разходки из града. Тук ще откриете още дружелюбни хора, прекрасна храна и незабравими гледки на вековни сгради.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия