Лятна ваканция, ура! При баба или на море, сложете тези 9 неща в детския багаж

8731
Лятна ваканция, ура! При баба или на море, сложете тези 9 неща в детския багаж
Снимка: iStock/Guliver

Когато пътувате с деца, сигурно се изкушавате да опаковате всички неща, които биха ви помогнали във всяка една потенциална ситуация. Може да се почувствате безсилни в даден момент, но не се отчайвате. Списъкът за багаж може да бъде от ключово значение – първо, за да не забравите най-важното, но и за да се противопоставите на изкушението да опаковате цялата покъщнина. Ето и кои са основните елементи от детския багаж, които е добре да предвидите, освен традиционните дрехи и чорапи.

1. Възглавница за пътуване и любима играчка

Независимо накъде сте се насочили, преди всичко помислете за комфорта на детето, тъй като то играе ключова роля за благоприятното изкарване на цялото семейство. Малките деца не обичат да напускат зоната си на комфорт особено, затова се уверете, че сте взели нещо любимо, което да напомня за дома и би могло да бъде "спасителен пояс" в критични (истерични) ситуации.

2. Нова играчка за из път

В случай, че ви предстои път, по-дълъг от час, независимо с кола или самолет, бъдете готови! Купете предварително нова играчка, която би се превърнала в забавно занимание, за да си подсигурите спокойствието на пътя. Можете да заложите на „водна книжка” – след като страницата изсъхне, цветовете избледняват и тя е готова да бъде оцветена отново. Обикновено тези книжки задържат интереса на децата между 2 и 5 години за доста дълъг период от време.

3. Тоалетни принадлежности

- душ-гел/шампоан

- четка и паста за зъби

- мокри кърпички

- слънцезащитен крем/крем за след слънце

- цветни лепенки

- репеленти против комари/лосион за след ухапване

4. Шише с вода и храна

Заложете на бутилка от неръждаема стомана със сламка или пък от качествена пластмаса със забавни цветове. При всички положения, пиенето на вода е изключително важно за малките деца, тъй като при тях рисковете от дехидратация са доста по-високи. Вземете със себе си и подходяща за пътуване храна – солети, соленки, сурови барчета, бисквити. Често любимите закуски на децата обаче не са най- пълноценните и богати на витамин и минерали, затова се грижат Мултивитамини Марсианци, които осигуряват необходимите количества есенциални витамини и минерали за едно дете. Марсианци Витамини с черен бъз съдържат витамини С,D3 и цинк, които допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Черният бъз пък е известен с антиоксидантното си действие, което защитава клетките от оксидативния стрес, причиненот свободните радикали от замърсената околна среда и метаболизма на собственото ни тяло. Фолиевата киселина, витаминии С и В3 допринасят за намаляване на чувството на отпадналост и умора.

5. LED нощен сензор

Честно казано, нощите са толкова по-лесни с малко светлина, особено в непозната стая. Заложете на LED лампа, която освен супер лека и портативна, има и сензор за движение, който е спасител, когато се спънете в тъмното.

6. Решения за забавления

Всяко детенце си има своите любими играчки, но е хубаво да помислите и за достатъчно забавления на открито. Независимо дали крайната дестинация е морето, планината или къщата на баба и дядо, подсигурете федербал, не се сърди човече, детски шах, топка, надуваем басейн, тротинетка или баланс байк, в случай че малкият ви наследник все още не може да кара колело.

7. Шапки и резервен чифт обувки

Сигурни сме, че вече сте приготвили шапката с козирка и сандалките, но ви съветваме да мушнете в куфара и по още един резервен чифт. Шапка с UV защита за игрите на открито е чудесен вариант, а що се отнася до обувките – задължително вземете и поне един чифт маратонки (или сандалки със затворени пръсти), които знаете, че са удобни за тичане или каране на тротинетка.

8. Торбички с цип

Полиетиленовите торбички с цип може да не са ви в списъка за багаж, но определено имат място там, просто защото са мултифункционални! Ако детето ви повръща по време на път, искате да нарежете свежа ябълка или да приберете някъде мокрия бански – това е решението за всичко.

9. Несесер с лекарства

Разбира се, всяка майка вкъщи има детска аптечка с всички лекарства и сиропи от първа необходимост. Независимо дали отивате на почивка, или просто детето ви ще гостува на село при баба и дядо, трябва да се подготвите подобаващо за всякакви форсмажорни обстоятелства. Препоръчваме ви да имате под ръка температуропонижаващ сироп, такъв за алергии, в случай на ухапване от насекомо, капки за нос и разбира се, нещо имуноподкрепящо, за да не се налага да използвате лекарствата от несесера. За да предпазите децата от евентуални вируси и заболявания, марсианци ПРОимун ЩИТ сироп подпомага имунната система преди и по време на периоди с висок риск. Познат от столетия, плодът от черен бъз (Sambucus nigra), притежава много и различни полезни ефекти - здрави дихателни пътища и нормално функциониране на имунната система. Шипката (Rosa canina) притежава антиоксидантен ефект, който се комбинира допълнително със свойствата на витамин С. Висококачественият сироп е обогатен и съдържа бета глюкани, екстракт от цвят и плод от черен бъз, шипка и витамин C.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия