Магията на Копенхаген: Градините Тиволи (СНИМКИ)

84618
Магията на Копенхаген: Градините Тиволи (СНИМКИ)
Снимка: Pixabay

През 2013-та година Градините Тиволи отпразнуваха своята 170-та годишнина, като това е вторият най-стар увеселителен парк в света. Разположен в Копенхаген, Дания, паркът привлича годишно над 5 млн. туристи, което го превръща и в един от най-посещаваните. Освен множество атракции, тук има и сезонна градина, която се аранжира по уникален начин и е арена на множество културни мероприятия.

Земята, върху която е разположен паркът, е дарена от Крал Кристиян VIII за специфичните нужди на хората, а на Георг Карстенсен е била възложена задачата да изгради място, където те да се забавляват. Идеята на Крал Кристиян VIII била, че "когато хората се забавляват, те не мислят за политика".

Градините Тиволи са нещо повече от увеселителен парк, тъй като те са известни като място за вечеря и срещи. Пейзажът тук се допълва от красиви фонтани и легла от цветя. Паркът се гордее с повече от 111 000 дизайнерски светлини, които вечер го осветяват по невероятен начин, както и с над 400 000 красиви цветя, от които 65 000 са лалета. Архитектурата на сградите е уникална, като тук има и китайска кула, построена през 1900г. Светлината, която се отразява от повърхността на езерото пред нея я осветява по магически начин.

#travel #adventure #copenhagen #tivoligardens

A post shared by Alex (@claricesanderson) on am PST

Краят на пролетта и началото на лятото е времето, когато над 100 000 лалета и стотици хиляди други цветя цъфтят навсякъде в парка. Градините Тиволи наистина оживяват по това време на годината, когато има и най-много туристи. Ако това не е достатъчно, на разположение са над 40 ресторанта. Огромна част от тях са за бързо хранене и се опитват да конкурират вкусните специалитети на доста скъпия гурме панаир.

Did you know ? 🗝 Tivoli Gardens is a famous amusement park and pleasure garden in Copenhagen, Denmark. The park opened on 15 August 1843 🇩🇰 ______________________________________________ Be a part of our travels in Europe and tag your photo with #travelershandbookeu 🌎 ______________________________________________ Photo credit: @finetourister 📸______________________________________________ #discoveritall #wanderout #discover_vacations #travelingourplanet #beautifuldestinations #earth_deluxe #earthfocus #earthpix #hikingtheglobe #fantastic_earth #exploringtheglobe #exploringglobe #tourtheplanet #lifefolktakeover #createscenery #discover_earthpix #superbdestonations #rural_love #main_vision #nomadstories #adventureinspired #yourdailyescape #paradiseglobe #københavn #copenhagen #danmark #denmark #tivoli

A post shared by TRAVELERSHANDBOOK® (@travelershandbook.eu) on

Като една от най-известните атракции на Копенхаген, паркът предлага главозамайващи преживявания, зелени оазиси, кулинарни специалитети, рок концерти и още много забавления. Посетителите могат да се насладят на гигантски соленоводен аквариум с тропически риф, театър на пантомими, както и поредица от летни концерти. За тези, които не обичат шумотевицата има зелени градинки, езера, фонтани и красиви цветя. Атмосферата вечер е малко по-спокойна с нотки на романтика след залязване на слънцето, когато започват да трептят хиляди бели светлинки. Тогава настъпва и времето на партитата и бирата. В полунощ небето оживява от зашеметяващи фойерверки.

Всяка есен, по време на сезонните празници, Градините Тиволи се превръщат в магическа вселена от вещици, тикви и фенери. През есента и зимата не всички атракциони работят, като това не важи за месец декември, когато коледното настроение завладява парка. През последния месец от годината има фестивал на фойерверките и всяка вечер небето се озарява за радост на гостите. Градините Тиволи са отворени всекидневно от средата на април до средата на септември и гарантират забавление на всички свои посетители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Ето как инфлуенсъри опитват да привлекат млади туристи в Маракеш (ВИДЕО)

Това е най-големият пясъчен остров в света, ето къде се намира

Какво се случва с хвърлените монети във фонтана "Ди Треви" в Рим?

Топ 10 на най-посещаваните места в България от чуждите туристи (СНИМКИ)

Кои са 30-те най-атрактивни улици в света за 2024 година?

Защо Киото затвори за туристите улици в квартала на гейшите?

Защо туристите на този популярен остров не могат да напускат хотелите си днес?

Петте държави с най-добър баланс между работа и личен живот

Тази планина въвежда входна такса и ограничения за туристите

Най-влиятелните паспорти за 2024 година: Къде попада България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com