Най-добрите плажове около Лисабон (ВИДЕО)

26234
Най-добрите плажове около Лисабон (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Португалската столица Лисабон е един от най-интересните, изпълнени с история и места за забавление градове в Европа. Богатата му култура и множеството забележителности ежегодно привличат хиляди пътешественици, желаещи да се докоснат до красотата и историята му. Климатът, един от най-меките в Европа, и южното разположение на града го правят подходяща дестинация за любителите на емоции през цялата година. Привлечени от музеите и галериите, хората често пренебрегват една друга страна на слънчевия град, на която могат да се насладят в пълния ѝ блясък през лятото.

Лисабон е единствената столица в Европа благословена с близки плажове със ситен златен пясък. Въпреки че водата не е много топла, тя все пак е подходяща за плуване и водни спортове, рай за сърфистите. Плажовете са разнообразни - от малки, закътани и романтични до огромни плажни ивици със златни дюни, предполагащи дълги романтични разходки. Плажовете на Лисабон са чисти и идеални за освежаващи дни, прекарани върху ситния пясък. Ако сте решили да посветите лятната си почивка на португалското бижу, последвайте примера на местните, които при всеки удобен случай прекарват времето си по бреговата ивица около града.

Praia de Carcavelos е първият плаж, който трябва да посетите. Той е най-близкият до града и е известен с мекия си златен пясък и намиращите се в близост барове и ресторанти. До него се стига най-лесно с градски транспорт, но ако разполагате с автомобил, плажът има няколко адаптирани безплатни паркинга. Това, както и фактът, че вълните са изключително подходящи за сърф, прави Praia de Carcavelos най-популярният плаж, който може да бъде малко пренаселен през уикендите.

Ако искате да се насладите на дълги разходки по плажните ивици, отправете се на юг до Costa da Caparica, най-дългата плажна ивица в Европа, която ще завладее както любителите на водните спортове, така и тези на мързеливото излежаване на плажа. А през нощта мястото е изпълнено с многобройни барове и нощни клубове, в които да разпуснете и да се насладите на разхлаждащ коктейл. До там можете лесно да стигнете с градски транспорт, както и да се насладите на градчето Costa da Caparica, което се намира в началото на плажната ивица.

Освежаващият Meco, който се намира на около 40 км от Лисабон и е част от природния парк Serra da Arrabida, е истински рай за сърфистите. Плажът е закътан и обграден от високи плажни дюни и пясъчни скали, което го прави идеалното местенце, ако искате да се скриете от света. До него можете да стигнете с автомобил, като плажът разполага с няколко платени паркинга.  Ако сте решили да пътувате с градски транспорт, маршрутът е Лисабон -Сантана - Месо. Всички тези плажове имат син флаг на Европейския съюз и са обявени за едни от най-красивите плажове в Европа.

Летните месеци са изпълнени и с множество музикални фестивали и концерти, с които да съчетаете лежерните плажни дни, най-известен от които е ежегодният Jazz Out.

Затова планирайте слънчевата си лятна ваканция в Лисабон, където можете да комбинирате лежерното излежаване на горещия пясък с опознавателни разходки из множеството забележителности на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия